Illustratiebeeld.
Volledig scherm
Illustratiebeeld. © Dieter Nijs

Oppositie hekelt onduidelijkheid over inscheeptaks op korte vluchten

De regering wil een CO2-compensatie invoeren op korte vliegreizen van minder dan 500 kilometer. Maar hoeveel die zal bedragen en welke passagiers die zullen moeten betalen is compleet onduidelijk, hekelde de oppositie in de Kamer. “Slecht bestuur”, sneerde N-VA-Kamerlid Theo Francken. “U brengt de concurrentiepositie van Brussels Airport in gevaar.”

23 reacties

 • Ronny Biesen

  1 maand geleden
  Het blijft gelijk of je zakenman of toerist bent, deze taks is een extra belasting. Ga met 4 personen op vacantie en je betaalt 120 euro extra belasting. Maar 4 zakenreizen en je betaald ook 120 euro extra belasting. En neen, je kan niet zomaar alles aftrekken van de belastingen.
 • Gino Denil

  2 maanden geleden
  1 miljoen korte vluchten. Een taks van 5 € brengt dus 5 miljoen € op en geen 30 miljoen. Weer een staaltje van onze politieke rekenkunde.
 • Argus Vercauteren

  2 maanden geleden
  Wie voor zijn werk op reis moet, moet dit kunnen aftrekken. Wie het vliegtuig neemt enkel en alleen maar om te gaan shoppen, feesten...moet die taks maar met plezier betalen. Op reis gaan is geen noodzaak, maar pure luxe. Vroeger ging men enkel op reis tijdens de zomer- en kerstvakantie. Nu heel het jaar door, met alle gevolgen van dien.
 • Bob Walraedt

  2 maanden geleden
  Als het bij ons duurder zal worden om de vlieger te nemen, vertrekken we gewoon vanuit Nederland, Frankrijk of Duitsland.
 • Luc Verstraelen

  2 maanden geleden
  Denkt men nu werkelijk dat zakenmensen wakker liggen van die extra vliegtaks?Ze trekken het gewoon van de belastingen af.
 1. RECONSTRUCTIE. Hoe Wilmès met coup de théâtre “PS ambeteerde” en de vlucht vooruit van Van Quickenborne verkeerd uitpakte
  PREMIUM

  RECONSTRUC­TIE. Hoe Wilmès met coup de théâtre “PS ambeteerde” en de vlucht vooruit van Van Quickenbor­ne verkeerd uitpakte

  Een vicepremier die tot twee keer wegloopt van tafel en een premier die de ambtswoning verlaat voor het akkoord volledig beklonken is: in de laatste sprint naar de begrotingsdeal struikelde de regering-De Croo over de nachtarbeid en de levenslange RSZ-vrijstelling voor de eerste werknemer. “Van Quickenborne wist goed genoeg dat er om 5 uur geen akkoord was, maar hij wou gewoon druk zetten op de PS.”