De politie aan de gebouwen van PostNL in Turnhout
Volledig scherm
PREMIUM
De politie aan de gebouwen van PostNL in Turnhout © JVN

Opnieuw vermoedens van wanpraktijken bij PostNL: van mensenhandel tot criminele organisatie

De federale gerechtelijke politie en sociale inspectie zijn maandagochtend opnieuw binnengevallen bij koerierbedrijf PostNL. Speurders controleerden in drie depots op inbreuken op de sociale wetgeving. De actie leek zich deze keer niet toe te spitsen op de chauffeurs, maar op hun leidinggevenden.

 1. Red Bull domineert, Alonso scoort stevig: de eerste speeldag van de Gouden Formule 1 onder de loep genomen
  Gouden Formule 1
  3

  Red Bull domineert, Alonso scoort stevig: de eerste speeldag van de Gouden Formule 1 onder de loep genomen

  Max Verstappen strandde in de GP van Saudi-Arabië na een knappe inhaalrace op de tweede plaats. Enkel ploegmaat Sergio Pérez bleef uit zijn greep. Had jij dit voorspeld? Ga dan nu aan de slag voor de volgende GP in Australië en de rest van het seizoen: met de Gouden Formule 1 kan jij immers het beste raceteam samenstellen en zo kans maken op de hoofdprijs van maar liefst 4.000 euro.
 2. Pensioenminister Lalieux (PS) bijt van zich af in begrotingsdiscussie: “Stop met mensen bang te maken”
  UPDATE
  127

  Pensioenmi­nis­ter Lalieux (PS) bijt van zich af in begrotings­dis­cus­sie: “Stop met mensen bang te maken”

  De plannen van pensioenminister Karine Lalieux (PS) hebben al voor veel ophef gezorgd. Niet alleen omdat ze lang op zich laten wachten, maar ook omdat ze meer zouden kosten dan opbrengen. Lalieux lijkt echter niet te willen besparen en wijst naar de stijgende werkzaamheidsgraad om haar pensioenhervorming te betalen. “Stop met mensen bang te maken”, reageert ze. Tegelijk geeft ze MR-voorzitter Bouchez een sneer: “Hij moet kalmeren.”
 3. Bus met Britse joden kwam naar Antwerpen om te bidden met geloofsgenoten; chauffeur (69) verongelukt en tiener in levensgevaar
  Update

  Bus met Britse joden kwam naar Antwerpen om te bidden met geloofsge­no­ten; chauffeur (69) veronge­lukt en tiener in levensge­vaar

  In Antwerpen is zondagochtend rond 3.30 uur een zwaar ongeval gebeurd met een Britse minibus. De 67-jarige bestuurder kwam om. Zestien andere inzittenden raakten gewond. Een 15-jarige jongen is in levensgevaar. De Britse chauffeur Shimon Siegel verzorgt een regelmatige busdienst tussen de joodse gemeenschap in Londen en de orthodoxe gemeenschap van de grote rabbijn Leibush in Antwerpen. Het gezelschap was op de terugweg naar Londen toen het ongeval gebeurde.