Alexis is er slecht aan toe na de aanval.
Volledig scherm
Alexis is er slecht aan toe na de aanval. © Capture d'écran RTL Info

Opnieuw schoolgeweld: 15-jarige tweeling zwaar toegetakeld

Alexis en Victoria, een tweeling van 15 jaar, is door een dozijn mensen in elkaar geslagen bij hun middelbare school in Gilly, een deelgemeente van Charleroi. Dat meldt RTL Info. Dit is het tweede geval in een week. Afgelopen vrijdag werd de 13-jarige Lindsai ook zwaar toegetakeld door medeleerlingen van haar school in Merksem.

17 reacties

 • Patrick Sneyers

  1 jaar geleden
  Dat de school zoals vele andere scholen niet reageren zegt genoeg
 • Peter Wieme

  1 jaar geleden
  Op onze lagere school merken we steeds meer moeilijke, geweldadige lln en we mogen er niets aan doen. Praten en pamperen, altijd nieuwe kansen geven. Bij vechtpartijen hen uit elkaar halen, bijna zelf slaag krijgen, en 't eerste wat ze kennen 'raak mij niet aan!'. Leerkrachten worden er zelf moedeloos van, en zij die het wat harder willen aanpakken, worden op de vingers getikt! Goed bezig, zeg ik dan.
 • Hans Smets

  1 jaar geleden
  Voer aub terug de verplichte legerdienst in. Er zijn 3 redenen voor. Het leger in België heeft nieuwe mankracht nodig. Discipline is wat er momenteel ontbreekt in dit land, en er moeten keuzes gemaakt worden of je voor het Belgische leger wil uitkomen of voor het leger van het land van herkomst. Eens die keuze gemaakt krijg je niet meer de dubbele nationaliteit en kun je niet meer dubbel profiteren. Zo zouden wij als hardwerkende Belgen kunnen genieten van een welverdiend pensioen.
 • Roger Deprez

  1 jaar geleden
  Hoe moest allemaal veel vrijer op school de ouders en kinderen gingen de leraar of lerares beoordelen, kwantiteit moest boven kwaliteit iedereen moet aan bod komen. De straf of berisping moet de leraar of lerares heel goed opletten of ze brengen een advocaat mee. Wat zal daar van voorts komen en dan is men verwonderd dat er zo iets gebeurt en het ergste is de opvoeding thuis die veel te laks en te vrij is. Goed dat N-VA de enigste partij is die nog van een ander gedacht zijn.
 • Maxime Delacour

  1 jaar geleden
  Is het misschien aangewezen om een wetenschappelijk onderzoek te doen of er een verband bestaat tussen de verrechtsing van de maatschappij , het rechtse taalgebruik van politieke partijen en politiekers de afgelopen jaren en dit soort geweld?
 1. Antipestcoach Ellen Somers begeleidt familie van 13-jarige Lindsai: “Een oproep aan alle scholen: neem pestgedrag echt wel ernstig”

  Antipest­coach Ellen Somers begeleidt familie van 13-jarige Lindsai: “Een oproep aan alle scholen: neem pestgedrag echt wel ernstig”

  Ellen Somers uit Brasschaat schreef in 2014 nog een boek over hoe je pestgedrag en alles wat erbij komt kijken, het beste aanpakt. Ze geeft ook nog altijd regelmatig lezingen op scholen. “Deze beelden waren echt choquerend. Ik wil een oproep doen naar de school en naar alle scholen: neem pestgedrag echt wel ernstig. Zowel voor de slachtoffers, maar ook voor de pesters zelf. Ook Zij hebben hulp nodig.”
 2. Twee leerlingen preventief geschorst na zware agressie tegen Lindsai (13) op school in Merksem

  Twee leerlingen preventief geschorst na zware agressie tegen Lindsai (13) op school in Merksem

  Het Stedelijk Lyceum in Merksem heeft voorlopig twee leerlingen die betrokken waren bij het in elkaar slaan van de 13-jarige Lindsai, preventief geschorst. De school voert nu een tuchtonderzoek en bekijkt welke definitieve maatregelen er later genomen moeten worden. Ook de politie is met een onderzoek gestart. “Onze primaire zorg is ook om Lindsai - als ze naar onze school wil terugkomen - op een warme manier te begeleiden.” De ouders zijn erg opgelucht dat het incident zo ernstig genomen wordt.
 1. CEO Belfius krijgt forse kritiek na uitspraken over horeca: “Af en toe nood aan saneringsgolf, hebben we niet te veel cafés en restaurants in België?”

  CEO Belfius krijgt forse kritiek na uitspraken over horeca: “Af en toe nood aan sanerings­golf, hebben we niet te veel cafés en restau­rants in België?”

  Belfius-CEO Marc Raisière heeft met zijn uitlatingen in de pers over de financiële levensvatbaarheid van de horecasector forse kritiek geoogst van politici en horecafederaties. “Het spijt me dat dit het geval was, want het was geenszins mijn bedoeling een sector die ik respecteer te stigmatiseren of personen te kwetsen”, zo reageert hij maandag.
 1. Schokkende beelden tonen hoe 89-jarige vrouw gewelddadig de straat op wordt geduwd en bestolen
  Play

  Schokkende beelden tonen hoe 89-jarige vrouw geweldda­dig de straat op wordt geduwd en bestolen

 2. Ann Van Elsen shockeert dochter June: "Vuile trien!"
  Play

  Ann Van Elsen shockeert dochter June: "Vuile trien!"