Beeld ter illustratie.
Volledig scherm
Beeld ter illustratie. © photo_news

Opnieuw minimale levering aardgas vanaf 1 november

Vanaf vrijdag 1 november kunnen mensen die onvoldoende geld hebben om hun aardgasbudgetmeter op te laden, opnieuw een minimale aardgaslevering aanvragen bij het OCMW van hun gemeente. "Tijdens de wintermaanden mag niemand kou lijden. De minimale aardgaslevering garandeert huiselijke warmte voor wie in financiële nood zit", zegt minister van Energie Lydia Peeters (Open Vld).

 1. Van Gucht waarschuwt: “Aan huidig tempo 500 besmettingen per dag tegen Kerstmis, vijf keer hoger dan laagste cijfer van de zomer”

  Van Gucht waarschuwt: “Aan huidig tempo 500 besmettin­gen per dag tegen Kerstmis, vijf keer hoger dan laagste cijfer van de zomer”

  Als de huidige daling van de coronabesmettingen aanhoudt, zitten we tegen Kerstmis nog altijd aan 500 geregistreerde besmettingen per dag. Dat is vijf keer hoger dan het laagste punt in juni, zo waarschuwde viroloog Steven Van Gucht op de persconferentie van Sciensano. Bovendien is de winter in aantocht, wat het virus onder controle houden, nog moeilijker maakt.
 2. VB'er ontketent rel in Nederland na uitspraken van Nederlandse politica over kinderboek ‘Jip en Janneke’

  VB'er ontketent rel in Nederland na uitspraken van Nederland­se politica over kinderboek ‘Jip en Janneke’

  In een vergadering van de provincie Utrecht had de Nederlandse PvdA-politca Julie d’Hondt gezegd dat de oude rolverdeling tussen man en vrouw bevestigd wordt in de 'Jip en Janneke’-boeken van Annie M.G. Schmidt. Ze vroeg zich af of deze boeken op termijn niet uit de bibliotheken zullen verdwijnen, net zoals de boeken van Zwarte Piet. De fractievoorzitter van Vlaams Belang in de gemeente Balen-Olmen, Bert Deckers, verspreidde daarop het bewuste videofragment uit die vergadering - waarna een rel was geboren bij onze noorderburen. Julie d’Hondt kreeg bedreigingen en scheldpartijen over zich heen. Dat blijkt uit onderzoek van omroep RTV Utrecht.
 1. Meer afbetalingsplannen gas en elektriciteit, minder budgetmeters

  Meer afbeta­lings­plan­nen gas en elektrici­teit, minder budgetme­ters

  Vorig jaar steeg het aantal afbetalingsplannen voor gas en elektriciteit met ruim zes procent tot 125.423, maar het gemiddeld afbetalingsbedrag daalde licht en er waren ook minder budgetmeters actief. Dat blijkt uit het Rapport Sociale Statistieken 2018 van de VREG. De Vlaamse energieregulator stelt vast dat de betalingsproblemen op de commerciële gas- en elektriciteitmarkt relatief stabiel blijven. "Hoewel een aantal indicatoren licht verslechteren, stellen we geen alarmerende toename van de problematiek van energiearmoede vast", luidt het.
 2. To Wout or not to Wout: selecteert u Wout van Aert voor uw team in de Gouden Cross?

  To Wout or not to Wout: selecteert u Wout van Aert voor uw team in de Gouden Cross?

  Dit weekend maakt Wout van Aert zijn comeback in het veld. Na een kort maar succesrijk wegseizoen haalt de alleskunner van Jumbo-Visma in Kortrijk en Tabor zijn crossfiets weer van stal. Maar wat doet u? Neemt u Wout van Aert op in uw Gouden Cross-ploeg of niet? Om het dilemma voor u wat te verlichten, geven we u hieronder enkele redenen waarom de drievoudige wereldkampioen wél of geen plekje in uw team verdient.
 1. Vluchtende moordverdachte belandt in water
  Play

  Vluchtende moordver­dach­te belandt in water

 2. Het zal je kat maar zijn: man redt huisdier van hoge elektriciteitsleiding
  Play

  Het zal je kat maar zijn: man redt huisdier van hoge elektrici­teits­lei­ding