Illustratiebeeld.
Volledig scherm
Illustratiebeeld. © photo_news

Opnieuw meer jobstudenten aan het werk

Het aantal studenten dat werkt als jobstudent, is opnieuw gestegen. Dat blijkt uit cijfers van Federgon, de federatie van hr-dienstverleners.

 1. De vrouw achter de ‘Lottomoord’: “Zij zal nooit een vorm van empathie kunnen hebben”
  De Kroongetuigen

  De vrouw achter de ‘Lottomoord’: “Zij zal nooit een vorm van empathie kunnen hebben”

  Op 13 maart 1996 is er een brand in het huis van Géry Muyle in het West-Vlaamse Ardooie. De brandweer wordt gealarmeerd en vindt het levenloze lichaam van Géry in zijn bed. De conclusie luidt na alle onderzoeken dat het om een ongeval ging, veroorzaakt door roken in bed. Maar na de begrafenis duiken er elementen op die doen uitschijnen dat het ongeval misschien toch een moord zou kunnen zijn, met geld als motief. Géry Muyle had namelijk enkele jaren eerder, samen met zijn vader en zus, de Lotto gewonnen... Het hele verhaal hoor je in deze nieuwe aflevering van de HLN-podcast De Kroongetuigen.
 1. “Vroeger wilden kinderen brandweerman of astronaut worden. Nu vlogger of influencer”: zo haal je meer uit sociale media
  PREMIUM

  “Vroeger wilden kinderen brandweer­man of astronaut worden. Nu vlogger of influencer”: zo haal je meer uit sociale media

  Van zero to hero op sociale media? Volgens social marketing experte Sofie Smolders (37) is het voor iedereen weggelegd. Als je het maar juist aanpakt. Ze schreef een boek met behapbaar advies over hoe je het kan maken in de online wereld en deelt al enkele inzichten met ons: “Je hoeft geen grote cijfers te halen om succesvol te zijn. Belangrijker dan je aantal volgers is de interactie die je met ze hebt.” Maak plaats, Kardashians!
 2. Kinderrechtencommissariaat blaast 25 kaarsjes uit: "Vlaanderen heeft nog veel werk voor de boeg”

  Kinderrech­ten­com­mis­sa­ri­aat blaast 25 kaarsjes uit: "Vlaanderen heeft nog veel werk voor de boeg”

  Het Vlaams Kinderrechtencommissariaat mag vandaag 25 kaarsjes uitblazen. Het kinderrechtenorgaan doet dat met een academische zitting in het Vlaams Parlement. Volgens kinderrechtencommissaris Caroline Vrijens werden er sinds 1997 belangrijke stappen gezet op het vlak van kinderrechten, maar liggen er ook nog heel wat uitdagingen op tafel. “De bescherming van de fysieke integriteit van kinderen, het recht op onderwijs voor elk kind, kinderarmoede: Vlaanderen heeft nog werk voor de boeg”, zegt Vrijens.