Minister van Buitenlandse Zaken, Philippe Goffin (MR).
Volledig scherm
Minister van Buitenlandse Zaken, Philippe Goffin (MR). © BELGA

Opnieuw honderden Belgen gestrand in het buitenland gerepatrieerd

Ongeveer 280 Belgen zijn vrijdagochtend in Brussel geland vanuit Zuid-Afrika op een speciale vlucht die door België werd ingelegd. Dat meldt minister van Buitenlandse Zaken, Philippe Goffin (MR). Ook een dertigtal Europese burgers zaten op de vlucht. "Dit weekend zullen een honderdtal Belgen kunnen terugkeren vanuit de Democratische Republiek Congo", aldus Goffin nog.

8 reacties

 • Don Tessers

  1 jaar geleden
  Het grootste probleem van covid19 virus en de verspreiding hier van, het reist over de hele wereld omdat mensen zo nodig weg willen om hun vakantie of andere schijnbaar belangrijke dingen willen doen.
 • Liliane Kevelaerts

  1 jaar geleden
  Mag ik hopen dat men deze mensen in speciale units in quarantaine gaan plaatsen of is dat weer niet nodig.
 • NANCY POTTERS

  1 jaar geleden
  Wij werden op 25/3 uit Senegal gerepatrieerd, wij moesten wel een schuldbekentenis tekenen om de vlucht te betalen voor de konden inchecken. We kregen bij aankomst richtlijnen om 14 dagen thuis in quarantaine te blijven. Wat we ook deden! Nu net buiten geweest en zie ik dat er velen de richtlijnen met de voeten treden!!
 • leen hanssens

  1 jaar geleden
  Worden die mensen getest bij aankomst? En wie betaalt die reisjes?
 • Jacques vroome

  1 jaar geleden
  Worden deze dan allemaal getest,of is da ook weer niet van toepassing.twee bussen voor meer dan 100 man waar blijft afstand
 1. Vast aan de andere kant van de wereld. Dagboek van 12 gestrande Vlamingen in Nieuw-Zeeland, deel 7: “De Nederlanders zijn onze laatste kans. Wat een rollercoaster”
  PREMIUM

  Vast aan de andere kant van de wereld. Dagboek van 12 gestrande Vlamingen in Nieuw-Zee­land, deel 7: “De Nederlan­ders zijn onze laatste kans. Wat een rollercoas­ter”

  Een groep van nu nog twaalf reizigers zit sinds eind maart in Christchurch vast en probeert in coronatijden terug thuis te raken. We brengen sedert vrijdag 3 april dagelijks hun relaas, door de ogen en de pen van reisleider Jan Dhaene (61) uit Kortrijk. “De telefoontjes van ambassades volgen elkaar snel op. De Nederlanders lijken onze laatste kans. We zitten op een rollercoaster.” In Nieuw-Zeeland is het 10 uur later dan in België. Lees hieronder het verslag van donderdag 9 april.