De industriezone Genk-Zuid
Volledig scherm
De industriezone Genk-Zuid © kos

Opnieuw hoge concentraties zware metalen gemeten boven Genk-Zuid

Uit een nieuwe meetcampagne van de Vlaamse Milieumaatschappij is gebleken dat de nikkelconcentraties in Genk-Zuid het voorbije jaar weer gestegen zijn. In de periode van augustus 2016 tot juli 2017 lag het gemiddelde voor nikkel met 19 nanogram (ng) per kubieke meter (m³) net onder de Europese streefwaarde van 20 ng/m³. In 2017 was er opnieuw een stijging op een moment van stijgende productievolumes bij staalproducent Aperam.

2 reacties

 • Gilbert Vermeersch

  5 jaar geleden
  Hier is het echte werk voor Groene Specialisten Almaci, Calvo, De Vriendt, Van Besien.. Maar nee, er moeten eerst nog wat frisse gascentrales-lucht bij.
 • wesley netnem

  5 jaar geleden
  Al 30j en meer strijden de Mensen hier tegen Maar de Politiek kiest duidelijk voor het Kapitaal !! Chroom 6 is zeer slecht voor mens en dier maar toch wordt er niks gedaan , het aantal kinderen met Leukemie is nog steeds zeer hoog tov de rest van Vlaanderen ! Maar ja onze Politiek is zo Rot als de Pest !!
 1. Javier* getuigt over superdrugskartel dat cocaïne brengt tot Antwerpse haven: "De Albanezen hebben de leiding over de koopwaar”
  PREMIUM
  17

  Javier* getuigt over superdrugs­kar­tel dat cocaïne brengt tot Antwerpse haven: "De Albanezen hebben de leiding over de koopwaar”

  Javier (een schuilnaam) was 14 toen hij “een pistool kreeg en de straat op moest”, om zo te kunnen toetreden tot de bende van de Ecuadoraanse ‘Carlos El Diablo’. Die topcrimineel importeert met behulp van de Albanese maffia cocaïne naar ons land. Javier gunt ons nu een blik achter de schermen van de internationale superkartels die ook in ons land hoogtij vieren, rouwkransen sturen naar rechters en 4.000 dollar betalen voor een dode agent.