Saeed Bashirtash en Darya Safai. Bashirtash ontkent iets fout te hebben gedaan, Safai verklaart niet op de hoogte te zijn.
Volledig scherm
PREMIUM
Saeed Bashirtash en Darya Safai. Bashirtash ontkent iets fout te hebben gedaan, Safai verklaart niet op de hoogte te zijn. © Joost De Bock

Opnieuw geval van visafraude? Staatsveiligheid waarschuwt voor geruchten rond echtgenoot Darya Safai

Staatssecretaris voor Asiel Sammy Mahdi (CD&V) heeft bij het federaal parket een melding ingediend over Saeed Bashirtash, de echtgenoot van N-VA-parlementslid Darya Safai. Hij baseert zich op een nota van de Staatsveiligheid, die waarschuwt dat Bashirtash mogelijk visafraude pleegt. Dat leert onderzoek van De Morgen. Bashirtash ontkent alles.

 1. Meer dan een op de drie werknemers lijdt inkomensverlies door corona
  Binnenland
  8

  Meer dan een op de drie werknemers lijdt inkomens­ver­lies door corona

  Meer dan een op de drie werknemers heeft in 2020 inkomensverlies geleden door tijdelijke werkloosheid of door een terugval in inkomen uit flexi-jobs. Dat blijkt uit cijfers van de Faculteit Economie en Bedrijfswetenschappen van de KU Leuven. “De grootste impact stelden we vast bij langdurig tijdelijk werklozen, zoals werknemers uit de horeca of evenementensector”, zegt onderzoeker Stijn Van Houtven.
 1. Honden richten ravage aan en kunnen niet wachten om het aan hun baasje te tonen
  Play

  Honden richten ravage aan en kunnen niet wachten om het aan hun baasje te tonen

 2. Nationaal rouwmoment legt leven in Engeland een minuut lang (letterlijk) stil
  Play

  Nationaal rouwmoment legt leven in Engeland een minuut lang (letterlijk) stil