Oekraïense vluchtelingen aan de grens met Polen.
Volledig scherm
Oekraïense vluchtelingen aan de grens met Polen. © REUTERS

Opnieuw duizenden Oekraïense vluchtelingen op komst

De regering van Oekraïne roept haar burgers op om het oosten van het land zo snel mogelijk te verlaten, uit vrees voor een nieuw Russisch offensief. Ook ons land rekent op een nieuwe groep van duizenden vluchtelingen. 

 1. Damme-Brugge, oudste zwemwedstrijd van Europa, afgelast door eendenkroos: “Zwemmen in de Damse Vaart is zo niet verantwoord”
  Damme/Brugge

  Dam­me-Brug­ge, oudste zwemwed­strijd van Europa, afgelast door eenden­kroos: “Zwemmen in de Damse Vaart is zo niet verant­woord”

  Damme-Brugge, de oudste openwaterzwemwedstrijd van Europa, gaat dit weekend niet door. Reden? Eendenkroos op de Damse Vaart. Een fikse domper voor de organiserende Koninklijke Brugse Zwemkring. “We hadden veel tijd en energie gestoken om er een feest van te maken. Behalve het competitiegedeelte waren er ook activiteiten voor recreanten en investeerden we in randanimatie. Frustrerend dat we nu alles moeten annuleren", zegt Wim Van Hecke van de KBZ.
 2. Indian summer: met deze spullen geniet je ook na de zomer maximaal van je terras
  HLN Shop

  Indian summer: met deze spullen geniet je ook na de zomer maximaal van je terras

  Heb je van je terras een kleine oase gemaakt waar het heerlijk vertoeven is? Dan wil je daar natuurlijk maximaal van genieten. Nu de zomer stilaan op haar einde loopt zou het maar jammer zijn je gezellige buitenplek straks al te moeten verlaten om je weer binnenskamers terug te trekken. Met enkele kleine en grotere hulpmiddelen is dat gelukkig niet nodig. HLN Shop overloopt wat je kan doen om zo lang mogelijk van je terras te kunnen profiteren.
 1. Verdachte (38) met wapen op zak gearresteerd na schietpartij aan Centraal Station Antwerpen: politie sluit Astridplein af
  Play
  Antwerpen

  Verdachte (38) met wapen op zak gearres­teerd na schietpar­tij aan Centraal Station Antwerpen: politie sluit Astrid­plein af

  De politie heeft vanochtend een 38-jarige verdachte met een wapen op zak gearresteerd in een café op het De Coninckplein in Antwerpen. Hij is vermoedelijk de schutter die vanmorgen minstens twee schoten heeft gelost op het Astridplein voor het Centraal Station. Opnieuw wordt de schietpartij gesitueerd in het drugsmilieu. Volgens het Antwerpse parket is er nog een tweede verdachte in een Nederlandse wagen gearresteerd aan Schijnpoort. Die arrestatie leidde naar een container met koffie waarin mogelijk een lading cocaïne zat verstopt. Intussen is het Astridplein opnieuw afgesloten voor verder onderzoek.