Archiefbeeld van zaterdag.
Volledig scherm
Archiefbeeld van zaterdag. © BELGA

Opnieuw bagage achtergebleven op Brussels Airport, deze keer door ziek personeel bij bagageafhandelaar

Op Brussels Airport zijn deze ochtend opnieuw koffers blijven staan. Dat bevestigen de luchthaven en luchtvaartmaatschappij Brussels Airlines. De oorzaak is te zoeken bij zieke personeelsleden van bagageafhandelaar Swissport.

 1. Koffer achtergebleven of verloren? Zo krijg je alles wat je nodig hebt toch mee in je handbagage

  Koffer achterge­ble­ven of verloren? Zo krijg je alles wat je nodig hebt toch mee in je handbagage

  Er was dit weekend behoorlijk was chaos op Brussels Airport. Niet alleen waren het de drukste dagen van het jaar op de luchthaven, ook het bagagesysteem raakte geblokkeerd waardoor duizenden stuks bagage niet op tijd op hun bestemming raakten. Moet jij nog op vakantie vertrekken? Met deze tips zorg je ervoor dat je toch al het noodzakelijke mee hebt in je handbagage als je koffer verloren gaat of achterblijft.
 2. Wat na 19 november? Hoe (on)realistisch zijn maatregelen van vier weken?
  PREMIUM

  Wat na 19 november? Hoe (on)realistisch zijn maatrege­len van vier weken?

  Niet meer dan 50 tot 100 nieuwe besmettingen per dag. Zo diep moeten we de curve krijgen vooraleer we opnieuw over échte versoepelingen kunnen spreken, aldus Marc Van Ranst. Een schijnbaar onoverbrugbare kloof met de 20.000 gevallen die zijn collega Steven Van Gucht voor de komende dagen voorspelt. Wie dus denkt na 19 november – tot zolang gelden de huidige maatregelen - weer een flinke stap richting het ‘gewone leven’ te kunnen zetten: vergeet het. Daarover zijn de experten het eens. Vanaf wanneer kan er dan wél worden versoepeld?