AP
Volledig scherm
© AP

Opmars coronavarianten zorgt voor ongerustheid in Duitsland: “Virus heeft boost gekregen”

De coronapandemie is "gevaarlijker" geworden in Duitsland. Dat was vrijdag de boodschap van Lothar Wieler, de voorzitter van het Robert Koch Instituut, op een persconferentie. "Het virus is nog niet moe, integendeel: het heeft net een boost gekregen", zei hij verwijzend naar de verspreiding van de nieuwe varianten in ons buurland.

8 reacties

 • Johan SCHELFAUT

  2 maanden geleden
  Vele ministers hebben al een afspraak bij de kapper, daarom zullen zij beslissen deze te openen. Op internet staan nochtans genoeg filmpjes om zelf je kapsel te fatsoeneren. Men zou beter alles nog dicht houden tot 1 maart, en beter de grenzen te controleren en vakantiegangers te laten omkeren ipv boete en dan doorrijden.
 • Jan Claes

  2 maanden geleden
  In Nederland verlengen ze de avondklok en de lockdown. Duitsland is nog steeds in Lockdown incl. gesloten scholen en vrezen ze de nieuwe varianten. Frankrijk denken ze zelfs aan nog verstrengen en klein Belgenlandje daar tussening gaat alles beginnen versoepelen. Als we een derde golf krijgen binnen een maand, dan is er wel 1 ding zeker: de Belg gaat liever dood met een kleurke in zijn haar dan te blijven leven met een warbol.
 • Jess Degrauwe

  2 maanden geleden
  Nog een geluk dat het virus onderscheid weet te maken tussen de grenzen en dat het daar stopt. In Belgïe hoeven we ons zeker niet ongerust te maken volgens de politici.
 • Timmie Smet

  2 maanden geleden
  De Duitse regeringen zullen de gepeperde rekeningen gepresenteerd krijgen wanneer blijkt dat vele jongeren leerachterstand hebben!
 • Regina Van Akker

  2 maanden geleden
  Hier maken ze zich geen zorgen hoor, hier spreken ze van versoepelingen, de dwazen!
 1. Je autoverzekering sneller opzeggen, is het binnenkort mogelijk?

  Je autoverze­ke­ring sneller opzeggen, is het binnenkort mogelijk?

  Een autoverzekering jarenlang bij dezelfde verzekeraar houden? Veel mensen doen het. Zelfs bij de aankoop van een nieuwe wagen stappen velen gewoontegetrouw naar hun eigen verzekeraar voor een nieuw voorstel. De strenge regeling om een contract over te dragen naar een andere verzekeraar schrikt af. Maar daar brengt een nieuw wetsvoorstel binnenkort misschien verandering in. Independer.be legt uit hoe je je autoverzekering kan overdragen en wat er in de toekomst zou kunnen veranderen.
 2. Audit stad Antwerpen na heisa rond El Kaouakibi: 350.000 euro voor Let’s Go Urban verduisterd
  Antwerpen

  Audit stad Antwerpen na heisa rond El Kaouakibi: 350.000 euro voor Let’s Go Urban verduis­terd

  Van de 3,5 miljoen euro aan investeringstoelages die de stad Antwerpen de voorbije jaren uitgaf aan de renovatie van het Urban Center op het Kiel – de vaste stek van Let’s Go Urban, het jongerenproject van Sihame El Kaouakibi – is 350.000 euro verduisterd. Dat meldt ATV op basis van het auditrapport van de stedelijke inspectie Financiën. De informatie wordt ons bevestigd in stadhuiskringen. Nog volgens het onderzoek zou El Kaouakibi zichzelf 100.000 euro per jaar aan loon hebben toegekend. Het rapport – én eventuele consequenties voor Let’s Go Urban – worden morgen op het schepencollege besproken.
 3. Boeve wil rapport van kinderartsen meenemen in onderwijsoverleg: “Te veel signalen dat het voor aantal jongeren heel zwaar wordt”
  60

  Boeve wil rapport van kinderart­sen meenemen in onderwijs­over­leg: “Te veel signalen dat het voor aantal jongeren heel zwaar wordt”

  Lieven Boeve, topman van Katholiek Onderwijs Vlaanderen, wil dat er in het onderwijsoverleg ook rekening gehouden wordt met het rapport van de kinderartsen die verenigd zijn in de Pediatric Taskforce. Dat zegt hij zaterdag in De Morgen en aan VRT NWS. "Het welzijn van jongeren komt uiteraard in ons overleg aan bod, maar de problematische situaties - en de omvang ervan - misschien te weinig", zegt Boeve.
 1. Nationaal rouwmoment legt leven in Engeland een minuut lang (letterlijk) stil
  Play

  Nationaal rouwmoment legt leven in Engeland een minuut lang (letterlijk) stil

 2. Zijn er ook versoepelingen voor kinderen mogelijk? Benjamin Dalle: "Het advies blijft: één hobby per kind"
  Play

  Zijn er ook versoepe­lin­gen voor kinderen mogelijk? Benjamin Dalle: "Het advies blijft: één hobby per kind"