Enkele straten in het Luikse Chênée werden door de overstroming van de Vesder tot een vuilnisbelt herleid.
Volledig scherm
Enkele straten in het Luikse Chênée werden door de overstroming van de Vesder tot een vuilnisbelt herleid. © RV

Oplichters benaderen slachtoffers overstromingsramp, beloven voor 500 euro de stroom te herstellen en verdwijnen dan

LUIKBijna twee weken na de overstromingsramp in Luik en omgeving zijn oplichters op pad, schrijven de Sudpresse-kranten. Criminelen doen zich voor als technici die de elektriciteit en watervoorziening komen herstellen. Ze vragen cash geld aan de getroffenen waarna ze verdwijnen.

64 reacties

 • Patrick Verbelen

  1 jaar geleden
  Yah, oplichters bellen aan en maken bewoners wijs dat ze de elektriciteit komen herstellen. Hoe ze dan eerst konden aanbellen ontgaat me.
 • Lisette Willems

  1 jaar geleden
  Die kunnen toch niet veel ophalen? Wie heeft er nu 500 euro cash in huis?
 • Gerda Haubourdyn

  1 jaar geleden
  Welke crimineel haalt dit in zijn hoofd. Maar DE CROO zei; we laten jullie niet in de steek. Van dat plan hebben die mensen nog niet veel gezien. Waar blijven de containerwoningen, waar blijft de hulp. Het rode kruis zamelde geld in, maar veel is er niet mee gedaan. Dient het weer om de CEO zijn riante loon te betalen.
 • Manuela Lespagnard

  1 jaar geleden
  Dat ze die oplichters als straf alle getroffen straten doen opkuisen en dat geld doen teruggeven.
 • Etienne Bertels

  1 jaar geleden
  Het blijkt niet op te houden, word het niet dringend tijd de wetten van Napoleon te herzien en aan deze situaties heel veel grotere straffen aan vast te pinnen. Een brug bouwen waar niet nodig, een weg waar niet nodig, een flitspaal die veel geld opbrengt, maar een gevangenis dat nog werkplaatsen verschaft en dit krapuul van de straat houd dat kan blijkbaar niet en dan lees je elke dag opnieuw (bekend bij politie en gerecht) dat geeft moed voor onze brave burgers.