Joel Hoylaerts - Photo News
Volledig scherm
© Joel Hoylaerts - Photo News

OPINIE: "Zonder dialoog, geen draagvlak voor uitbreiding luchthaven"

Woensdagavond verduidelijkte Brussels Airport Company (BAC) zijn plannen voor de uitbreiding van de luchthaven in twee infosessies, zowel in ‘mijn’ dorp als in Erps-Kwerps. De talrijke opkomst en de hevige tegenstand tegenover de uitbreidingsplannen, maakten meteen duidelijk dat er in de omgeving van de luchthaven weinig draagvlak is voor wat de luchthaven momenteel voorstelt. Het draagvlak dat er tot nu toe was, zit in een serieuze storm en laat een schade achter zoals de hevige wind van 2 weken geleden. Met onherstelbare schade...

6 reacties

 • Edmond Dillien

  5 jaar geleden
  In 2000 nog 326.000 vliegbewegingen met deze luchthaven en in 2040 willen ze er 315.000 doen wat dus minder is dan toen en iets meer als nu, waar dient die uitbreiding dan voor voor die supergrote vliegers met 700+ passagiers waar er misschien ééntje van land iedere maand, het is toch hoog tijd dat het vliegverkeer beknot of milieuvriendelijker word dus binnen 20 jaar kan er nog veel veranderen.
 • Roger Geens

  5 jaar geleden
  Ik begrijp de mensen heel goed ,het is nu de hoogste tijd dat men de luchthavens van Luik en Charleroi meer gaat betrekken bij het luchtvaart -gegeven .Er is daar meer ruimte en ook voor de economische toestand in het Franstalig gedeelte van ons land zou dat erg goed .Zaventem is aan zijn limiet gekomen .
 • LESLEY BRUNSWYEK

  5 jaar geleden
  99% is wel een Stalinistisch cijfer he ;-). Mocht de gewenste uitbreiding er ooit komen zullen de inwonders van Leuven en een hele regio rondom het ook voele en horen.Wensen zij dit ? Brussel is toch een Vlaamse stad ? Waarom nemen de Vlaamse politici hierover dan geen beslissingen ?
 • Erwin Elskens

  5 jaar geleden
  Roger poot, moei er u niet mee als je er niets van weet! Ik ben 53 en woon mijn hele leven in Steenokkerzeel. Bijna niemand hier klaagt over de luchthaven , maar wat ze nu van plan zijn is enkel voor de Brusselaars bedoeld. Nu al stijgen vliegtuigen op vanaf 25L dus die baan is lang genoeg!
 • Roger Poot

  5 jaar geleden
  99% van die buurtbewoners kwamen er na de luchthaven......en dan maar klagen.