Prins Laurent.
Volledig scherm
Prins Laurent. © belga

OPINIE: "Tuchtprocedure tegen Laurent is een schertsvertoning. Straks krijgt hij opnieuw 312.000 euro. Om wat te doen eigenlijk?"

De zaak-Laurent komt binnenkort voor de Kamer. De prins heeft immers de gedragsregels niet nageleefd. Hij heeft zonder het akkoord van de minister van Buitenlandse Zaken contact gehad met buitenlandse autoriteiten. De regering kondigt een sanctie aan. De raadsman van de Prins heeft te kennen gegeven dat hij wil gehoord worden, want de prins moet ook zijn kant van het verhaal kunnen vertellen. En gelijk heeft hij. Dit is echter nog nooit gebeurd. De Kamervoorzitter zoekt nu ‘een oplossing’.

32 reacties

 • Karel Van Geel

  5 jaar geleden
  Schaf nu eindelijk die dotaties af voor diegenen die niet op de troon zitten of die geen aanspraak op de troon kunnen maken dan zijn deze mensen ook vrij om te doen en laten wat ze willen zoals ieder andere burger in het land.
 • Magda De Munck

  5 jaar geleden
  Om wat te doen? niets zoals de politiekers, hij kost dan wel geld aan de samenleving, maar hij verkloot zoals de politiekers. Natuurlijk niet voor publicatie vatbaar.
 • Rony scheerlinckx

  5 jaar geleden
  Wie heeft daar nu last van ik in geen geval omdat ik me niet bemoei wat een ander heeft of verdient wetende dat het de nva is die steeds tweedracht onder de mensen wil brengen Bart de Wever zijn handels merk
 • Jean West

  5 jaar geleden
  De meeste mensen moeten om 6 uur opstaan om te gaan werken voor als ze goed verdienen 1500 euro per maand dan draait hij zich nog eens om in zijn bed voor 26.000 euro per maand.
 • Gilbert Vermeersch

  5 jaar geleden
  Dat we een koninkrijk zijn bijna tot daartoe, maar betaal dan ook voor één koning y esta..