BELGA
Volledig scherm
© BELGA

OPINIE Tom Van Grieken: "Eerst verliezen we Antwerpen, dan heel Vlaanderen"

Decennialang verzekerde men ons dat we ons geen zorgen moesten maken: onze eigenheid en onze samenleving zouden heus niet in gevaar komen door enkele nieuwkomers. En degenen die u waarschuwden dat Vlamingen een minderheid in eigen land konden worden waren leugenaars en extremistische paniekzaaiers. Vandaag zegt men opnieuw dat het geen zin heeft om ons zorgen te maken over onze eigenheid en onze greep op eigen land: want die zijn toch al reddeloos verloren. Dit is verbijsterende boodschap die je vindt in de uitlatingen van Herman De Croo in het tijdschrift Wilfried. 

130 reacties

 • Bruno Serra

  4 jaar geleden
  @ Koen Gyselinck: Obama verschilde enkel van kleur met zijn voorgangers, hij was geen fanatieke religieuze zoals onze potentiële toekomstige leiders. Het onderscheid tussen ras en religie, racisme en antitheïsme moet zeer dringend begrepen worden door iedereen en vooral door de bakfietsrijders. Godsdienst vernietigd de wereld, kijk maar naar het spoor van haat en vernieling dat de "onze" eeuwen aan een stuk door de wereld heeft gezaaid.
 • Kai Rombouts

  4 jaar geleden
  Diane Bernaerts moet wel verliefd zijn op George Soros. @Diane...en wat als vele mensen geen rassenvermenging willen opgedrongen krijgen? Ik wil niet 5 keer per dag de meuzzin horen schallen zoals op vele plaatsen in Nederland noch straten die worden ingenomen door biddende moslims zoals in Parijs.
 • M. Smets

  4 jaar geleden
  Allemaal één pot nat want veel beloven en weinig geven doet de simpele Vlaming in vrede leven.
 • Diane Bernaerts

  4 jaar geleden
  Sam Brown: en wat is er zo "angstaanjagend" aan het ideaal van Coudenhove-Kalergi? Ik neem aan dat je specifiek doelt op zijn idee dat mettertijd alle rassen en klassen zullen verdwijnen? Dat zou de mensheid enkel maar ten goede komen!
 • DIRK VAN DESSEL

  4 jaar geleden
  Wat hij vertelt is een publiek "geheim". Maar...hoeveel gaan het onthouden op 14 october en volgende jaar ?
 1. Je (klein-)kind financieel ondersteunen bij de aankoop van een woning? Zo vermijd je dat je te veel belastingen betaalt
  Spaargids.be

  Je (klein-)kind financieel ondersteu­nen bij de aankoop van een woning? Zo vermijd je dat je te veel belastin­gen betaalt

  De aankoop van een woonst is vaak een harde noot om te kraken. De huizenprijzen zijn hoog en de banken stellen zich minder soepel op bij een lage eigen inbreng. Hulp van de ouders blijkt dikwijls noodzakelijk om de droom van een eigen stekje waar te maken. Maar hoe kan je als (groot-)ouder je (klein-)kind daarbij ondersteunen? En wat zijn de aandachtspunten? Spaargids.be maakt een overzicht.
 2. Dewinter provoceert met "neger"-uitspraak, maar N-VA'er heeft geweldige repliek klaar

  Dewinter provoceert met "ne­ger"-uitspraak, maar N-VA'er heeft geweldige repliek klaar

  Kamerlid Dewinter van Vlaams Belang heeft vandaag weer voor opschudding gezorgd in de Kamer. Dewinter stelde premier Charles Michel een vraag over zijn ontmoeting met de Duitse bondskanselier Merkel over de vluchtelingenproblematiek en sloot zijn tussenkomst af met de boodschap dat “over 10 jaar, de burgemeester van Antwerpen een Marokkaan een Turk of ... een neger zal zijn". N-VA'er Joël Njengo, zelf geboren in Kameroen, diende Dewinter ondertussen bijzonder gevat van repliek.
 1. Buurt doet wanhopige oproep voor vermiste... gans Charles: “Mijn zoontje begon te huilen toen hij het nieuws vernam”
  Oostkamp/Sint-Michiels

  Buurt doet wanhopige oproep voor vermiste... gans Charles: “Mijn zoontje begon te huilen toen hij het nieuws vernam”

  “Normaal staat Charles ons altijd op te wachten, maar nu is het hier enorm stil.” De buurtbewoners van de visvijver langs de Sint-Michielsestraat, op de grens van Sint-Michiels en Oostkamp, hebben een opvallend opsporingsbericht verspreid. De tamme gans die al 25 jaar in hun buurt leeft, blijkt plots verdwenen. “Iemand moet hem meegenomen hebben, maar wie?”, zegt Riwke Dupont.