Een arts neemt een bloedtest af bij een patiënt die mogelijk besmet is met Covid-19. Inzet: Jo Robrechts
Volledig scherm
Een arts neemt een bloedtest af bij een patiënt die mogelijk besmet is met Covid-19. Inzet: Jo Robrechts © Belga - RV

OPINIE. “Ouderen moeten nu massaal getest worden, wacht niet nog langer”

OPINIEJo Robrechts, CEO van woonzorgcomplex Triamant, werd afgelopen weekend geconfronteerd met het ergste: in het woonzorggedeelte van één van zijn leefbuurten liet een 95-jarige bewoner het leven door het coronavirus. Wil hij het coronavirus verder buiten houden, dan moeten alle mensen hoogdringend getest worden. Alleen zo kan doeltreffend geïsoleerd worden. Wacht niet nog langer, roept hij ministers Maggie De Block (Open Vld) en Wouter Beke (CD&V) op. “Als het nu niet gebeurt, is het straks te laat.” Lees hieronder integraal zijn oproep.

13 reacties

 • ROBERT GERTS

  2 jaar geleden
  De ouderen+65 moet men als LAATSTE testen! Ik ben ook +65, en geef voorrang aan de jongeren! Waarom? Ik heb mijn beste deel van het leven al gehad, zij niet!! Maar neen, de senioren in leven houden tot hun 100ste. Dat brengt meer geld in het schuifje!! Ik heb respect voor ouderen, maar er zijn er weining die respect hebben voor jongeren, uit angst van te overlijden! Zielig.
 • Christophe Loix

  2 jaar geleden
  Zou je niet beginnen de nog-werkende bevolking te testen? Gezien zij de enigen zijn die eigenlijks in contact moeten komen met tientallen tot honderden andere mensen?
 • Jaak Casteleyn

  2 jaar geleden
  Maggie De Block en bij uitbreiding die Beke, keken ernaar en wisten met zichzelf geen raad na de besparingen op de gezond-en welzijnszorg waar ze beiden in uitblonken. Iedereen moet getest worden daar betaald iedereen belastingen voor en zij hebben de PLICHT om daarvoor te zorgen anders moeten ze maar naar een andere job uitkijken, wij betalen graag belastingen aan competente mensen.
 • Marc Talloen

  2 jaar geleden
  Op de vraag wie moet getest worden , volgens mij elk een die nog veel en verschillende menselijk contact hebben , Medisch personeel , zorgverstrekkers ,transporteurs dan zoveel mogelijk mensen van boven 65 te beginnen met de oudsten . Ook zou er een app moeten komen die iedereen op zijn gsm installeert en die een status zou kunnen aangeven die door medici geactiveerd kan worden met onbesmet,verdacht , besmet , genezen ,immuun.Dit zou het risico op besmettingen kunnen helpen indijken
 • Jozef Vermeiren

  2 jaar geleden
  Moeten we als oudere gewoon zeggen, we hebben de symptomen om ons te testen? Zielig, typisch belgisch! Wij willen ook nog genieten van ons wel verdiend pensioen! Maar ja blijkbaar denkt de overheid er anders over? Degene die sterven, geen pensioen meer te betalen!
 1. 1,5 ton illegale dierlijke en plantaardige producten in beslag genomen tijdens grootscheepse actie op luchthaven Zaventem

  1,5 ton illegale dierlijke en plantaardi­ge producten in beslag genomen tijdens groot­scheep­se actie op luchthaven Zaventem

  In oktober vonden in de aankomsthal van de luchthaven van Brussel en via de luchtvrachtdienst Brucargo vier dagen lang controles plaats in het kader van de jaarlijkse internationale operatie ‘Thunder’, die gericht is op de bestrijding van illegale handel in dierlijke en plantaardige producten. De FOD Volksgezondheid, het Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen (FAVV) en de Algemene Administratie der Douane en Accijnzen van de FOD Financiën werkten daarvoor samen met deskundigen van de Plantentuin Meise, de Zoo van Antwerpen en de Universiteit van Luik.