Sabine Vermeulen
Volledig scherm
Sabine Vermeulen © rv

OPINIE: "Laat Black Friday geen zwarte dag worden voor de puppy's die maar kortstondig zullen genieten van een warme mand"

Na Halloween is nu ook Black Friday overgewaaid uit Amerika naar onze contreien. Een nieuwe artificiële dag waarop shopverslaafden zich kunnen uitleven en handelaars met gigantische kortingen uitpakken. Een omzetstijging is de handelaars op deze dag gegund. Echt waar. Ook voor de consument zijn superkortingen leuk meegenomen nu Sinterklaas en Kerstmis voor de deur staan. Ik gun elk zijn koopje en elke handelaar een reuze omzet, behalve die ene handelaar uit Zellik en een paar van zijn concurrenten.

8 reacties

 • ringo van der pulst

  4 jaar geleden
  Ik heb al drie honden gehad en ik heb ze zelf op geleerd zonder hondenschool.Ze doen al wat je er van wil en moet verwachten.Alleen kost dat tijd ,heel veel tijd.En dat is wat veel mensen er niet voor over hebben.Hondenscholen rijzen uit de grond als paddenstoelen.Een echt modeverschijnsel.En van de helft die er gaan gaan er veel voor zichzelf en niet voor hun hond.Kwestie van te kunnen lopen interessant zijn.
 • ILONA Schaerlaecken Illona

  4 jaar geleden
  Een hond is geen voorwerp. Wij hebben er een jaar over gedaan om te bepalen welk ras het ging worden. Het is uiteindelijk een speelse, kindvriendelijke zwarte superlieve Zweedse Lappenhond geworden. Hij is geweldig en is een volwaardig lid van ons gezin. Inderdaad: eerst verstand gebruiken!
 • Catherine Thomas

  4 jaar geleden
  Tijd dat die invoerders van broodfok dieren opgedoekt worden, waar zit mr Weyts nu????
 • Jean De Grande

  4 jaar geleden
  Waarom wordt zo een "handelaar" niet beboet?
 • Michel Pelgrims Ingrid Claus

  4 jaar geleden
  Een wasmachine of een huisdier kopen op Black Friday is voor de Belgische wetgeving identiek. Deze nuance vergeet men dan ook te vermelden in dit artikel. Toch wel raar dat een huisdier ook een garantie MOET hebben alsof het een wasmachine is en wordt aanzien als zijnde een product. De wetgeving hier in Belgie moet op dat vlak helemaal herzien worden om dergelijke situaties te voorkomen.
 1. Liberale coalitiepartners schieten idee van Magnette voor “volledig gratis” openbaar vervoer meteen af
  Play
  287

  Liberale coalitie­part­ners schieten idee van Magnette voor “volledig gratis” openbaar vervoer meteen af

  PS-voorzitter Paul Magnette pleit er in Le Soir voor om het openbaar vervoer “volledig gratis” te maken. Dat geldt dus ook voor de NMBS. Volgens Magnette is er in de klimaatcrisis een “elektroshock” nodig. Dat gaat samen met grootschalige investeringen en gratis openbaar vervoer. Zijn pleidooi valt echter op een koude steen bij zijn liberale coalitiepartners in de federale regering.