Johan Vande Lanotte
Volledig scherm
Johan Vande Lanotte © Eric de Mildt

OPINIE Johan Vande Lanotte: "N-VA ziet vluchtelingen als vijanden, 'links' kiest voor menselijkheid in de benadering"

Ik was een kleine twintig jaar geleden als minister bevoegd voor Asiel. In die legislatuur hebben we talloze wetten veranderd en strenger gemaakt. Het aantal asielaanvragen daalde fors, het aantal erkenningen steeg. Procedures werden eindelijk op tijd afgewerkt. We lieten toe dat samenwonenden dezelfde migratierechten kregen als gehuwden. Ik werd herhaaldelijk aangevallen wegens te streng. Ik ken dus het gevoel.

102 reacties

 • Dan Midden

  5 jaar geleden
  Don Tessers: dank voor de nuttige toelichting. Heb het opgezocht en weer wat bijgeleerd! Dank u
 • Dan Midden

  5 jaar geleden
  15 000 aanvragen bij zijn aantreden in 95 en 25 000 in 98 bij zijn ontslag noemt hij een daling! Aanbestedingsprocedures van Tom Meeuws bij de lijn vond hij ook normaal! En deze gast geeft les? Wie gelooft VDL?
 • guido Bervoets

  5 jaar geleden
  Als een burgemeester zich al niet meer mag bemoeien met de verkoop van stadseigendom moet je geen burgemeesters meer hebben of er een symbolische functie van maken.
 • vanaeken jokke

  5 jaar geleden
  De keizer van de fraudeurs club SPA genoemd.Hij nog geen half jaar terug burgemeester en zijn eerste graai project staat al in alle dagbladen het thermae palace.Het moet dringen verkocht worden want het staat op instorten en veeeeel te duur volgens de KEIZER om het te renoveren.Hij kan er anders wat asiel zoeker in steken en doen zoals in Brussel met samusocial nog wat stelen op de kap van de allerarmste.Wat denkt ge Guido Bervoets doen want volgen u doen de socialisten niks dan goed werk.
 • Tom Faes

  5 jaar geleden
  Nu wordt prof.Devos hier weer afgekraakt. Dat is de gekende nva tactiek . Waarom mag de waarheid niet verteld worden nva papegaaien?Wanner een analyse van Devos pro nva is wordt hij de hemel in geprezen maar oh wee als hij iets negatief zegt. nva dat precies zo een klein,klein kinderkes tuin.
 1. In deze Delhaize mocht je dit weekend niet kieskeurig zijn: “Al blij dat ze open zijn... Maar dit is wel héél erg”
  PREMIUM

  In deze Delhaize mocht je dit weekend niet kieskeurig zijn: “Al blij dat ze open zijn... Maar dit is wel héél erg”

  Het zou een “ongewoon weekend” worden in onze supermarkten, zo voorspelde retailexpert Gino Van Ossel. Ongewoon is het ook geworden in de vestiging van Delhaize in Heverlee, waar gisteren heel wat rekken leeg bleven. “Het gaat om versproducten uit het magazijn in Zellik, dat de voorbije dagen en ook vrijdagavond nog werd geblokkeerd”, aldus Delhaize-woordvoerder Roel Dekelver.
  Leuven
 2. Hoogrendementsglas isoleert tot 12 keer beter dan enkel glas: hoeveel bespaar je op energie door je ramen te vervangen?
  Livios

  Hoogrende­ments­glas isoleert tot 12 keer beter dan enkel glas: hoeveel bespaar je op energie door je ramen te vervangen?

  Willen we de klimaatdoelstellingen halen, zullen we allemaal in actie moeten schieten. Jij kan onder meer je steentje bijdragen door je verouderde woning energiezuinig te renoveren, denk bijvoorbeeld aan het isoleren van je dak of gevel of plaatsen van hoogrendementsglas. Dat is niet alleen goed voor het milieu, maar óók voor je portemonnee. Bouwsite Livios zocht uit hoeveel je kan besparen door je oude ramen te vervangen en welke premies je daarvoor kan aanvragen.