Liesbeth Homans
Volledig scherm
Liesbeth Homans © BELGA

OPINIE: "Het echte integratiewerk in de samenleving moet nog beginnen"

Voor Vlaams minister van Inburgering, Liesbeth Homans, zijn de zaken simpel: omdat de asielinstroom daalt, moet het Agentschap Integratie en Inburgering prioriteit geven aan een sterke en efficiënte organisatie. De vraag is of het Agentschap echt zo’n organisatie zal worden na de afslanking die de Raad van Bestuur voorstelt. De herstructurering zou 170 banen kosten en enkele lokaal verankerde diensten centraliseren. Ervaren personeelsleden spreken van een totale vertrouwensbreuk en overwegen er de brui aan te geven.

77 reacties

 • Tom Faes

  5 jaar geleden
  Francken heeft gene tijd gehad om dat allemaal na te kijken hij moet twitteren van de bdw . Elke dag twitteren . Verandering ha,ha,ha, om de poen is het te doen ! nooit meer De Wever;
 • vercammen georges

  5 jaar geleden
  Komen ze nu zelf tot de vaststelling dat ze al jaren aanmodderen zonder er effectief iets aan te doen. Blabla genoeg, maar verder niets. Het sociaal stelsel in België is uitgebouwd om een beperkt aantal ' eigen ' mensen te helpen, niet om een immigratiestroom op te vangen.
 • Elsje vervoort

  5 jaar geleden
  Ergens lees ik hier dat Francken verontwaardigd is dat er mensen al vijf jaar in een opvangcentrum zitten. Ik denk dat Francken over zichzelf mag verwonderd zijn want de laatste drie jaar was hij verantwoordelijk. Of het verhaal hoe je jezelf schaakmat kan zetten door de ijver om de verantwoordelijkheid steeds van je af te schuiven.
 • Klara De Smet

  5 jaar geleden
  De politiek loopt altijd achter omdat het al decennia een verziekt systeem is en de grondvesten zeer wankel. De vele problemen zijn niet meer op te lossen omdat er in het verleden fundamentele fouten gemaakt zijn en ondertussen dendert de Europese trein ongecontroleerd verder. Immigratie had nochtans mooi en goed kunnen zijn, nu is het voor de meesten een puinhoop vooral in België.
 • johny daneels

  5 jaar geleden
  De meesten zullen nooit integreren, nog in geen 1000 jaar, dat willen de politiek correcten niet weten, dat past niet in hun verhaal van brave mensen opvangen, ik ben als kind deels in Brussel opgegroeid, in de jaren 70, 80 was het daar al grondig mis, nu? Ik blijf er weg met mijn familie, veel te veel kans op letsels....met zware gevolgen