Patrick Van Buggenhout.
Volledig scherm
Patrick Van Buggenhout. © Dieter Telemans

OPINIE: "Géén afbetalingsplannen aanvaarden die langer lopen dan 12 maanden, is onzinnig en brengt mensen met meestal meerdere schulden rechtstreeks in de miserie"

Verschillende artikels die onlangs in Het Laatste Nieuws verschenen, over de rol van de fiscus (FOD Financiën) bij het invorderen van achterstallige schulden, hebben heel wat reacties gekregen in de publieke opinie en in de sociale en politieke wereld. Veel mensen met achterstallige (belasting)schulden herkennen zich in het verhaal dat HLN op de voorpagina’s bracht.

6 reacties

 • Jan Van Rompaey

  3 jaar geleden
  Wanneer worden de frauderende zelfstandigen zwaar aangepakt? Nooit, want onze politici behoren tot dezelfde soort.
 • johan bogaerts

  3 jaar geleden
  kan de schrijver van dit artikel met mij contact opnemen ik kreeg vandaag fiscus brief waar ik enkel in 12 mnd kan betalen bedragje van 12000 euro
 • Baldr VanHoek

  3 jaar geleden
  Het is onvoorstelbaar dat deze regering met de initiatiefnemend en verantwoordende leidende regeringspartij zulke eisen stelt gezien zij zelf het budget niet op orde kan houden. Geen enkele vlaamsgezinde partij heeft ooit schulden opgebouwd. De NVA wel en dan 12 maaanden termijn eisen van burgers....
 • Fons Casteels

  3 jaar geleden
  Als MyTrustO er zo zeker van is dat schuldenaars hun belastingen zullen betalen als de afbetalingen gespreid mogen worden over vijf jaar, waarom bemiddelt MyTrustO dan niet tussen schuldenaar en bank? Met een borgstelling vanwege MyTrustO moet het toch gemakkelijk zijn voor schuldenaars om een privé-lening te krijgen van een bank? Dat zou ook eerlijk zijn tegenover de 99% Belgen die wél hun belastingen op tijd betalen.
 • Peter Linthout

  3 jaar geleden
  Het zijn onze ministers dar armoede maken van de bevolking met hun hoge belastingen taksen enz
 1. Zou jij durven? Deze kapper knipt haren met een bijl
  Play

  Zou jij durven? Deze kapper knipt haren met een bijl

 2. Suthep is plots toeschouwer van een strijd tussen een bidsprinkhaan en een vogel
  Play

  Suthep is plots toeschou­wer van een strijd tussen een bidsprink­haan en een vogel