thinkstock
Volledig scherm
© thinkstock

OPINIE: "De boodschap is eentonig: meisjes horen mooi te zijn. Behalve als ze slecht zijn"

Uit een recente enquête van het vrouwenblad Goed Gevoel blijkt nog maar eens dat het slecht gesteld is met het lichaamsbeeld van de gemiddelde Vlaamse vrouw. Een magere 6 op 10 geven vrouwen zich op de tevredenheidsschaal over hun lichaam. Een overwegend negatief lichaamsbeeld is ook wat het merk Dove twee jaar geleden vaststelde in zijn wereldwijde enquête en ook toen bleek dat zelfs afspraken vaak afgezegd worden omdat vrouwen zich niet goed in hun vel voelen. Bovendien vond wie zich onzeker voelt over haar uiterlijk, het moeilijker om aan haar mening vast te houden.

5 reacties

 • Jef Loot

  5 jaar geleden
  Ik betwijfel echt of dit een vrouwen probleem is dan wel een maatschappelijk probleem. Ik als man heb zeker ook mijn onzekerheden over mijn lichaam en zou het ook niet boven een 6 scoren...
 • Steven Du Four

  5 jaar geleden
  En terecht..er lopen heel veel lelijke spoken rond ze..en denken ze nog dat ze mooi zijn.
 • Sandra Adriaens

  5 jaar geleden
  Ik vind Vlaamse vrouwen zeker niet fysiek lelijk maar ze zijn vaak bescheiden, braaf, bang, gesloten en durven zich niet sexy te kleden. Er is zeker een verschil met buitenlandse vrouwen. Reden? Vlamingen zijn vaak erg veroordelend en gemeen naar mekaar toe. Het grootste pestland in Europa en dat laat sporen na. Kenmerken van een volk dat gefustreerd is en een vrij laag zelfbeeld heeft.
 • Nils De Vriendt

  5 jaar geleden
  Overcompenseer vooral niet, stel een normale vrouw als beeld in die niet graatmager is, maar plus size modellen zijn even walgelijk als graatmagere. De normale vrouwelijke vorm als schoonheidsideaal!
 • Michel Mahy

  5 jaar geleden
  En waarom wordt er hier weeral alleen over vrouwen gesproken? Denken jullie nu echt dat dit enkel een probleem is voor vrouwen. Ik ben er zeker van dat vele mannen ook problemen hebben met hun uiterlijk, waaronder ook ik. Furia heeft dus een seksistisch opiniestuk geschreven door de mannen straal te negeren...