De Marollen: sociale woningen van de Brusselse haard worden gerenoveerd. Het contrast met de antiekwinkels in de Blaesstraat is groot.
Volledig scherm
De Marollen: sociale woningen van de Brusselse haard worden gerenoveerd. Het contrast met de antiekwinkels in de Blaesstraat is groot. © harry goossens

OPINIE Bianca Debaets: "Sociale woningen trekken geen armoede aan, integendeel"

8 reacties

 • dirk vanderaa

  4 jaar geleden
  En het geld om deze woningen te bouwen of kopen moet dan uiteraard weer eens van diegenen komen die voor hun boterham werken veronderstel ik?
 • VICTOR PEETERS

  4 jaar geleden
  ik kan er wel een paar opnoemen die hier een sociale woning of lening hebben en in het buitenland hebben ze dan ook nog een eigen woning
 • lieve vanderstraeten

  4 jaar geleden
  Een sociale woning moet beperkt in tijd zijn. Dan zuilen ze wel gaan werken. Een gewoon gezin Belgen met 1 inkomen heeft geen recht op een sociale woning, gaat allemaal naar die die nooit bijgedragen hebben aan het gratis systeem.
 • peter verbruggen

  4 jaar geleden
  wij brusselaars willen inderdaad netheid ... begint er dan mee want in de noorderwijk ligt veel vuil. en fixmystreet, een rampzalige tool die door de instanties genegeerd worden tenzij je laanan aanschrijft. en dan nog ... veel woorden, weinig daden . mr en ps ... ze kunnen er wat van ... trump achterna vooral
 • Charlotte De greef

  4 jaar geleden
  Uit onderzoek blijkt dat hoe socialer je systeem is, hoe minder mensen werken en hoe meer armoede er is.
 1. Bouchez over behoud van belastingvoordeel voor tweede woning: "Waar moeten mensen hun geld anders opzijzetten?”
  231

  Bouchez over behoud van belasting­voor­deel voor tweede woning: "Waar moeten mensen hun geld anders opzijzet­ten?”

  Premier Alexander De Croo heeft deze week, na ellenlange begrotingsgesprekken, zijn ‘State of the Union’ voorgesteld. De Croo zei taboes te willen doorbreken, maar raakte niet aan het belastingvoordeel voor een tweede of derde woning. Iets waar de MR van voorzitter Georges-Louis Bouchez op hamerde. “Mensen die in België investeren in een tweede of misschien zelfs derde eigendom zijn niet per se rijk”, zei de MR-voorzitter daarover bij de Zevende Dag. “Als mensen geld willen opzijzetten, waar moeten ze dat dan doen?”
 1. Contracten van onbepaalde duur pieken: wat zijn de voor- en nadelen?
  Jobat

  Contracten van onbepaalde duur pieken: wat zijn de voor- en nadelen?

  Belgische bedrijven sluiten weer volop nieuwe contracten van onbepaalde duur af. Het aantal zit opnieuw op het niveau van vóór corona. Van januari tot en met augustus werden er zelfs 1,7% meer nieuwe arbeidscontracten getekend. Dat blijkt uit gegevens van Acerta bij 260.000 werkende Belgen. Jobat.be somt samen met het hr-dienstenbedrijf de verschillen op tussen een contract van bepaalde en onbepaalde duur. Wat is nu het interessantst als werknemer, en is er een verschil qua loon?
 2. Vlaanderen kleurt opnieuw rood op Europese coronakaart: wat zijn de gevolgen voor vakantiegangers?

  Vlaanderen kleurt opnieuw rood op Europese corona­kaart: wat zijn de gevolgen voor vakantie­gan­gers?

  Vlaanderen zal deze week opnieuw rood kleuren op de Europese coronakaart, waardoor heel België een rode zone wordt. Vooral voor vakantiegangers kan dat eventuele gevolgen hebben, aangezien heel wat landen zich baseren op de kaart van het Europees Centrum voor ziektepreventie en -bestrijding bij het bepalen van maatregelen voor inkomende reizigers. “Wie op reis vertrekt, kijkt best de reisadviezen na op onze site", klinkt het bij de FOD Buitenlandse zaken.