Conner Rousseau.
Volledig scherm
Conner Rousseau. © Conner Rousseau

Opinie: "Alle kinderen hebben recht op een gezin. Maar heeft elk gezin altijd recht op kinderen? Nee!"

Conner Rousseau is jurist van opleiding en hoofdleider op kampen die ook openstaan voor bijzondere jeugdzorg. Daarnaast werkt hij als social media en event manager voor sp.a. Naar aanleiding van de Dag Van het Gezin schreef hij deze opinie.

61 reacties

 • Christine Laurent

  4 jaar geleden
  Volledig mee eens.
 • Jean West

  4 jaar geleden
  En bij wie gaan ze beginnen? En zijn vergelijking met een rijbewijs klopt langs geen kanten. Rij 50jaar met auto en motor ben 1 maal gecontroleerd in al die jaren.
 • Diane Bernaerts

  4 jaar geleden
  Hij heeft overschot van gelijk! Sommige mensen zouden écht geen kinderen mogen krijgen! En als je dan bedenkt dat kandidaat-adoptieouders een jarenlange evaluatieprocedure moeten ondergaan.....
 • Klara De Smet

  4 jaar geleden
  Eindelijk, eindelijk krijgen (hopelijk toch) kinderen het recht op een menselijk leven met een toekomst. Als je in die sector werkt en geconfronteerd wordt met het lijden en afzien v kleine kinderen met later moeilijke puberjaren en dan dikwijls de herhaling v d miserie in de volgende generatie dan is dat totaal onbegrijpelijk waarom er niet mag ingegrepen worden.
 • rik lagrou

  4 jaar geleden
  wereldwijd komen kinderen ter wereld waar niemand naar opkijkt Natuurlijk als enkel vlaanderen kijkt Maar dokters geven enkel prikpil sommigen anderen recht van ?? Vind max 3kinderen en wereldwijd Want anders zijn in armoe of oorlog zelfs abortus meer en meer verboden?, Hulporganisatie veel kids brengt veel op later Dus deze deden ook niks
 1. Steeds meer werkgevers delen een winstpremie van zo’n 900 euro met hun werknemers: kom jij ook in aanmerking?
  Jobat

  Steeds meer werkgevers delen een winstpre­mie van zo’n 900 euro met hun werknemers: kom jij ook in aanmerking?

  De winstpremie blaast dit jaar vijf kaarsjes uit. Concreet kunnen werkgevers via deze premie hun medewerkers laten delen in de winst van het voorafgaande boekjaar. HR-dienstverlener SD Worx berekende dat in de eerste zeven maanden van 2022 meer werknemers van zo’n premie genoten dan vorig jaar. Hoe weet je of je daarvoor in aanmerking komt? En hoe werkt dat precies? Jobat.be schept duidelijkheid.