Op de wegen riskeert het weer gevaarlijk glad te worden.
Volledig scherm
Op de wegen riskeert het weer gevaarlijk glad te worden. © belga

Opgelet, winterse neerslag zorgt voor gladde banen: KMI kondigt code geel af

Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) waarschuwt voor gevaarlijke gladheid in de vroege avond en 's nachts. Ook het Koninklijk Meteorologisch Instituut (KMI) kondigt code geel af, voor heel het land, omdat winterse neerslag wordt verwacht.

5 reacties

 • raf peeters

  1 maand geleden
  Moest iedereen winterbanden hebben had je zeer zeker veel minder problemen maar ook een typisch verschijnsel ,met een bak van 60000€ willen rijden maar een stel goede winterbanden met velg (voor eigen veiligheid en andere op de weg) van ca 1000€ is er teveel aan.
 • luc caels

  1 maand geleden
  Geert, snelheid aanpassen werkt even goed.
 • Paul Boeie

  1 maand geleden
  Geen probleem is een beetje overdreven mr Landsman , laat ons zeggen dat het een prima hulpmiddel is net zoals je verstand gebruiken en je rijstijl aanpassen aan de omstandigheden . Alleen jammer dat er veel denken dat ze Schumacher zijn .
 • Steven van Sas

  1 maand geleden
  En toch zie je aan de scholen ( nota bene bij mensen die pleiten voor veilig verkeer ) een massa auto's met zo goed als kale zomerbanden. Dat een winterband de remafstand halveert, valt echt niet op te lossen met stuurmanskunst...
 • Geert Landsman

  1 maand geleden
  Jullie moeten eens gaan nadenken, gladde wegen is geen probleem als mensen stoppen met zomerbanden te rijden. Er bestaan prima winter- en all-season banden die perfect werken op sneeuw en ijs-wegen. De laatste werkt ook prima het hele jaar door. In bv Duitsland ben je schuldig als je een ongeval veroorzaakt op verkeerde banden, tijd dat ze dat hier ook eens gaan invoeren. All-season werken perfect in ons klimaat en kosten niets meer. Toch weigert de overheid maatregelen te nemen.
 1. Tweede minderjarige voor jeugdrechter verschenen na gaybashing in Bevers park
  Dendermonde/Beveren

  Tweede minderjari­ge voor jeugdrech­ter verschenen na gaybashing in Bevers park

  Dinsdagochtend is de tweede minderjarige voor de jeugdrechter verschenen na een extreem geval van gaybashing waarbij David Polfliet (42) afgelopen zondag het leven liet. Drie minderjarigen lokten de veertiger in de val om hem aan te vallen en te beroven, maar dit liep fout af omdat de man zich verdedigde. Hij werd uiteindelijk neergestoken. Dinsdagmiddag zou de laatste en derde verdachte verschijnen voor de jeugdrechter.
 1. Sofie knapt af op dronken Kenneth in 'Blijven Slapen' na naaktincident
  Play
  Blijven Slapen

  Sofie knapt af op dronken Kenneth in 'Blijven Slapen' na naaktinci­dent

 2. Bekijk hier de strafste momenten uit het Oprah-interview van Harry en Meghan
  Play

  Bekijk hier de strafste momenten uit het Op­rah-interview van Harry en Meghan