Op de wegen riskeert het weer gevaarlijk glad te worden.
Volledig scherm
Op de wegen riskeert het weer gevaarlijk glad te worden. © belga

Opgelet, winterse neerslag zorgt voor gladde banen: KMI kondigt code geel af

Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) waarschuwt voor gevaarlijke gladheid in de vroege avond en 's nachts. Ook het Koninklijk Meteorologisch Instituut (KMI) kondigt code geel af, voor heel het land, omdat winterse neerslag wordt verwacht.

5 reacties

 • raf peeters

  1 maand geleden
  Moest iedereen winterbanden hebben had je zeer zeker veel minder problemen maar ook een typisch verschijnsel ,met een bak van 60000€ willen rijden maar een stel goede winterbanden met velg (voor eigen veiligheid en andere op de weg) van ca 1000€ is er teveel aan.
 • luc caels

  1 maand geleden
  Geert, snelheid aanpassen werkt even goed.
 • Paul Boeie

  1 maand geleden
  Geen probleem is een beetje overdreven mr Landsman , laat ons zeggen dat het een prima hulpmiddel is net zoals je verstand gebruiken en je rijstijl aanpassen aan de omstandigheden . Alleen jammer dat er veel denken dat ze Schumacher zijn .
 • Steven van Sas

  1 maand geleden
  En toch zie je aan de scholen ( nota bene bij mensen die pleiten voor veilig verkeer ) een massa auto's met zo goed als kale zomerbanden. Dat een winterband de remafstand halveert, valt echt niet op te lossen met stuurmanskunst...
 • Geert Landsman

  1 maand geleden
  Jullie moeten eens gaan nadenken, gladde wegen is geen probleem als mensen stoppen met zomerbanden te rijden. Er bestaan prima winter- en all-season banden die perfect werken op sneeuw en ijs-wegen. De laatste werkt ook prima het hele jaar door. In bv Duitsland ben je schuldig als je een ongeval veroorzaakt op verkeerde banden, tijd dat ze dat hier ook eens gaan invoeren. All-season werken perfect in ons klimaat en kosten niets meer. Toch weigert de overheid maatregelen te nemen.
 1. Coördinator Antwerps vaccinatiedorp verbaasd dat niet alle geleverde vaccins gezet worden: “Onze agenda voor volgende week is leeg”
  67

  Coördina­tor Antwerps vaccinatie­dorp verbaasd dat niet alle geleverde vaccins gezet worden: “Onze agenda voor volgende week is leeg”

  Meer dan 130.000 doses van het AstraZeneca-vaccin liggen nog in de koelkast en zijn niet verdeeld aan ziekenhuizen of woonzorgcentra, terwijl er iets meer dan 200.000 wel al zijn geleverd aan ons land. Jan Stroobants, coördinator van het vaccinatiedorp Spoor Oost in Antwerpen, reageert daar met verbazing op. “Wij zitten te wachten op vaccins. Voor volgende week is onze agenda leeg”, zei hij op Radio 1. Volgens Stroobants kan de doorlooptijd ook van twee naar één week worden teruggebracht.
 2. Mist veroorzaakt jaarlijks 160 slachtoffers op de weg
  7

  Mist veroor­zaakt jaarlijks 160 slachtof­fers op de weg

  Ons land kent jaarlijks niet meer dan veertig mistige dagen. Toch veroorzaakt mist op de wegen elk jaar 160 doden of gewonden bij ongevallen als het zicht minder dan honderd meter bedraagt. De ernst van ongevallen in de mist is bijna twee keer zo zwaar als gemiddeld: 34 doden per 1.000 ongevallen tegen gemiddeld 18 doden per 1.000 ongevallen. Verkeersinstituut Vias wijst daar zaterdag op, vanwege de 25ste verjaardag van de kettingbotsing op de E17 in Nazareth.
 1. Ziekenhuizen slaan alarm: "We komen in derde golf terecht"
  Play

  Ziekenhui­zen slaan alarm: "We komen in derde golf terecht"

 2. Ouders verongeluk­te Loes: “We hebben de chauffeur vastgepakt, het is zijn schuld niet"
  Play

  Ouders verongeluk­te Loes: “We hebben de chauffeur vastgepakt, het is zijn schuld niet"