Op de wegen riskeert het weer gevaarlijk glad te worden.
Volledig scherm
Op de wegen riskeert het weer gevaarlijk glad te worden. © belga

Opgelet, winterse neerslag zorgt voor gladde banen: KMI kondigt code geel af

Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) waarschuwt voor gevaarlijke gladheid in de vroege avond en 's nachts. Ook het Koninklijk Meteorologisch Instituut (KMI) kondigt code geel af, voor heel het land, omdat winterse neerslag wordt verwacht.

5 reacties

 • Klootzakkerij van bepaalde journalist moe Gelieve mail adres te verwijderen

  2 jaar geleden
  Moest iedereen winterbanden hebben had je zeer zeker veel minder problemen maar ook een typisch verschijnsel ,met een bak van 60000€ willen rijden maar een stel goede winterbanden met velg (voor eigen veiligheid en andere op de weg) van ca 1000€ is er teveel aan.
 • luc caels

  2 jaar geleden
  Geert, snelheid aanpassen werkt even goed.
 • Paul Boeie

  2 jaar geleden
  Geen probleem is een beetje overdreven mr Landsman , laat ons zeggen dat het een prima hulpmiddel is net zoals je verstand gebruiken en je rijstijl aanpassen aan de omstandigheden . Alleen jammer dat er veel denken dat ze Schumacher zijn .
 • Steven van Sas

  2 jaar geleden
  En toch zie je aan de scholen ( nota bene bij mensen die pleiten voor veilig verkeer ) een massa auto's met zo goed als kale zomerbanden. Dat een winterband de remafstand halveert, valt echt niet op te lossen met stuurmanskunst...
 • Geert Landsman

  2 jaar geleden
  Jullie moeten eens gaan nadenken, gladde wegen is geen probleem als mensen stoppen met zomerbanden te rijden. Er bestaan prima winter- en all-season banden die perfect werken op sneeuw en ijs-wegen. De laatste werkt ook prima het hele jaar door. In bv Duitsland ben je schuldig als je een ongeval veroorzaakt op verkeerde banden, tijd dat ze dat hier ook eens gaan invoeren. All-season werken perfect in ons klimaat en kosten niets meer. Toch weigert de overheid maatregelen te nemen.
 1. "Een extra verificatie is niet altijd nodig": dit riskeer je wanneer je kredietkaart gestolen wordt
  Spaargids.be

  "Een extra verifica­tie is niet altijd nodig": dit riskeer je wanneer je krediet­kaart gestolen wordt

  Een betaalkaart kwijtspelen kan je heel wat stress bezorgen. Zeker als het een kredietkaart is, houd je best je hart vast. Heel wat belangrijke info is immers direct op je kaart te vinden. Daardoor bestaat de mogelijkheid dat een dief je kaart -zelfs zonder pincode- kan gebruiken. Wat zijn nu precies de risico’s en wat moet je absoluut doen wanneer je je kredietkaart verliest? Spaargids.be zocht het voor je uit.
 2. Jambon "zeer tevreden" met akkoord, maar snoeiharde kritiek van oppositie: "N-VA krijgt haar zin en koopkrachtcrisis wordt erger”
  Play

  Jambon "zeer tevreden" met akkoord, maar snoeiharde kritiek van oppositie: "N-VA krijgt haar zin en koopkracht­cri­sis wordt erger”

  Vlaams minister-president Jan Jambon bevestigt in een tweet dat de Vlaamse regering een akkoord heeft bereikt over “maatregelen tegen de energiecrisis en de begroting”. Volgens oppositiepartij PVDA is minister-president Jambon erin geslaagd een regeringscrisis af te wenden, maar maakt het bereikte akkoord de koopkrachtcrisis erger. "Zo krijgt de N-VA toch haar zin: Vlaanderen bespaart op kinderen, op onderwijs, op zorg, op steden en gemeenten, op openbare diensten", reageert PVDA-fractieleider Jos D'Haese op het akkoord binnen de Vlaamse regering.
 1. Met gevelisolatie kan je jouw verwarmingskosten met 30 procent verlagen: voor wie is het interessant? En wat kost het?
  Livios

  Met gevelisola­tie kan je jouw verwar­mings­kos­ten met 30 procent verlagen: voor wie is het interes­sant? En wat kost het?

  Je gevel isoleren aan de buitenzijde van je woning kan je verwarmingskosten met 30% verlagen. Dat zegt xthermo, de Belgische federatie van fabrikanten van systemen voor buitengevelisolatie. “Buitengevelisolatie is de volgende logische stap nadat je je dak en ramen hebt geïsoleerd.” Maar wat komt daar precies bij kijken? Wat kost het en kan je er een premie voor opstrijken? Livios.be zocht een antwoord.
 2. VTM NIEUWS-journaliste Hannelore Simoens over bocht van Sammy Mahdi: “Rode lijn blijkt stippellijn te zijn”
  Play

  VTM NIEUWS-journalis­te Hannelore Simoens over bocht van Sammy Mahdi: “Rode lijn blijkt stippel­lijn te zijn”

  Na lange onderhandelingen heeft de Vlaamse regering dan toch een akkoord over de begroting. Hoewel coalitiepartij CD&V bijzonder hoog had ingezet op het groeipakket – de vroegere kinderbijslag – is voorzitter Sammy Mahdi dan toch akkoord gegaan met een eerder voorstel. Dat voorstel bevat echter geen koppeling van de kinderbijslag aan de spilindex, iets wat Mahdi maandag nog de “rode lijn” voor zijn partij had genoemd. “Die rode lijn blijkt meer een stippellijn te zijn”, reageert VTM NIEUWS-journaliste Hannelore Simoens.