Illustratiebeeld
Volledig scherm
Illustratiebeeld © Getty Images/iStockphoto

Opgelet: phishingmail van ‘Vlaamse overheid’ belooft coronapremie van 250 euro

Criminelen spelen handig in op de pandemie om mensen te misleiden. Heel wat Vlamingen hebben een phishingmail ontvangen - zogezegd in naam van de Vlaamse overheid - die een coronapremie van 250 euro belooft. Vlaams minister van Financiën en Begroting Matthias Diependaele vraagt om nooit op de links in dergelijke berichten te klikken. En ook Bart Somers waarschuwt dat iemand in zijn naam valse e-mails verstuurt om mensen op te lichten. “Als het te mooi is om waar te zijn, is het meestal niet waar”, meldt Vlaams ombudsman Bart Weekers, die ook nog enkele tips meegeeft om zeker niet in de val te trappen. 

19 reacties

 • Gilbert Rodts

  2 jaar geleden
  Er zitten dagelijks van die mailtjes in mijn inbox dat er een pakkje klaar staat maar dat het adres ontbreekt . Ja ja gelijk ik daar ga in lopen ? Direct prullenbak ja .
 • Peter Van Den Bossche

  2 jaar geleden
  Georges, ook in de privésector heeft men te kampen met cyberaanvallen. Denk maar aan Picanol. Jammer genoeg zijn er ook in criminele organisaties specialisten ICT aan de slag.
 • Rik Duyvejonck

  2 jaar geleden
  Dat geloof ik zeker niet de overheid die iets zou geven. Degene die dat gelooft is goed gek!
 • rudy poelmans

  2 jaar geleden
  Wie zou iets krijgen van de overheid. Ik ben al 9 jaar aan het wachten op een subsidie die mij beloofd is.
 • Benny Marcelo

  2 jaar geleden
  Mij is 325 euro beloofd :-) met een herkenbaar telnr nog wel. Ook heb in nog pakjes die "onderweg" zijn maar geblokkeerd zijn en of ik dan naar een website wil surfen. Straf want ik heb niks besteld. Ondertussen heb ik nog telefoon gehad van Helena van Microsoft voor een probleem met mijn computer. Een echte tsunami van bedriegers :-)
 1. ONZE OPINIE. “Sammy Mahdi zet zich af van anderen. Hij doet niks anders dan Bart De Wever”
  PREMIUM

  ONZE OPINIE. “Sammy Mahdi zet zich af van anderen. Hij doet niks anders dan Bart De Wever”

  Liberalen? Egoïsten. Groenen? Dommeriken. Socialisten? Betuttelaars. N-VA? Eigenlijk ook. Ja, le nouveau CD&V est arrivé. Sammy Mahdi schoot er niet naast als kersvers voorzitter. Plat en karikaturaal? Zeker en vast. Maar hij deed niet veel anders dan Bart De Wever (N-VA). En die wordt er veel minder om bekritiseerd. Integendeel: BDW staat te boek als vernuftig politiek strateeg. Hoe zet je jezelf met verve in de verf? Je zet je af van de anderen. Het blijft beter hangen dan het rentmeesterschap waar CD&V prat op gaat.
 2. Oplichters plunderen rekeningen van Crelan-klant: “Duizenden euro’s kwijt door slechte beveiliging, maar bank geeft mij de schuld”
  PREMIUM

  Oplichters plunderen rekeningen van Cre­lan-klant: “Duizenden euro’s kwijt door slechte beveili­ging, maar bank geeft mij de schuld”

  Oplichters hebben de rekeningen van Anita Martel geplunderd door haar via mail om te leiden naar een valse webpagina. 25.000 euro verdween. Een deel van de transacties kon geannuleerd worden maar haar bank Crelan verwijt Anita grove nalatigheid en wil niet opdraaien voor het resterende bedrag. De vrouw is woedend en zet verdere stappen. “Ik ben geen domme trien”, zegt ze. “Het is de slechte beveiliging van Crelan die het de fraudeurs zo gemakkelijk heeft gemaakt”.