Operatie Sky
Volledig scherm
Operatie Sky © Federale politie

‘Operatie Sky’: 64 mensen gearresteerd bij 114 huiszoekingen tijdens grote politieactie tegen drugsmaffia

Bij de grootscheepse politieoperatie vanochtend tegen een criminele organisatie die op grote schaal cocaïne invoerde in Europa, zijn 64 personen opgepakt. Dat melden het federaal parket en de federale politie. De arrestaties gebeurden tijdens 114 huiszoekingen, die voornamelijk in Brussel maar ook elders in België plaatsvonden. Het gaat om de grootste politie-operatie in België sinds in maart het gecrypteerde telefonienetwerk Sky ECC werd opgerold. 

 1. Drugsbaron Othman El B. voelt hete adem van speurders in zijn nek dankzij operatie Sky: opnieuw tien arrestaties bij dertien huiszoekingen
  PREMIUM
  Antwerpen

  Drugsbaron Othman El B. voelt hete adem van speurders in zijn nek dankzij operatie Sky: opnieuw tien arresta­ties bij dertien huiszoekin­gen

  De vermeende drugsbaron Othman El B., die enkele jaren geleden naar Dubai vluchtte, voelt de hete adem van de Antwerpse speurders in zijn nek. Bij dertien huiszoekingen vanmorgen werden zijn broer Nordin El B. en twee aangetrouwde broers Khalid en Mo T. gearresteerd. Volgens het Antwerpse parket maken zij deel uit van een criminele organisatie die minstens 1,3 ton cocaïne heeft ingevoerd via de Antwerpse haven.
 2. Molenberghs: “We moeten de omikronvariant in de gaten houden, maar onze focus moet op de deltavariant liggen”
  Play

  Molen­berghs: “We moeten de omikronva­ri­ant in de gaten houden, maar onze focus moet op de deltavari­ant liggen”

  Het aantal besmettingen en ziekenhuisopnames lijkt zich te stabiliseren. Biostatisticus Geert Molenberghs raadt aan om voorzichtig te blijven. Daarnaast vertelt hij ook dat de omikronvariant besmettelijker is dan de andere varianten en dat die wel eens roet in het eten zou kunnen gooien. Toch mogen we ons volgens hem niet blindstaren op de omikronvariant en moet onze focus vooral liggen op de golf van de deltavariant.