Een tekening door Jonathan De Cesare toont een zitting van de correctionele rechtbank in de zaak 'Paris bis', het Belgische luik van het onderzoek naar de terroristische aanslagen in Parijs, vrijdag 29 april 2022, op de Justitia-site in Evere, Brussel.
Volledig scherm
Een tekening door Jonathan De Cesare toont een zitting van de correctionele rechtbank in de zaak 'Paris bis', het Belgische luik van het onderzoek naar de terroristische aanslagen in Parijs, vrijdag 29 april 2022, op de Justitia-site in Evere, Brussel. © BELGA

Openbaar ministerie op proces aanslagen Parijs: “Banalisering van het kwaad is cruciaal in dit dossier”

Op het proces over het Belgische luik van het onderzoek naar de aanslagen van 13 november 2015 in Parijs, is het federaal parket begonnen aan zijn vordering. De magistraat schetste allereerst een algemeen beeld van het onderzoek naar de aanslagen, alsook naar de rol van verschillende protagonisten. “Cruciaal in dit dossier is de banalisering van het kwaad, van de gruwel”, klonk het.

  1. Deze drie Vlamingen leven zonder gsm: “Als ik ergens kom waar je alleen kan parkeren door te sms’en, dan betaal ik niets. De eventuele boete neem ik er dan wel bij”
    PREMIUM
    53

    Deze drie Vlamingen leven zonder gsm: “Als ik ergens kom waar je alleen kan parkeren door te sms’en, dan betaal ik niets. De eventuele boete neem ik er dan wel bij”

    In tijden waarin zelfs hippe vogels als Billie Eilish hun smartphoneverslaving proberen te bezweren, zijn er ook nog steeds mensen die erin slagen in leven te blijven zónder een mobiele telefoon. Wij spraken er drie. “Tuurlijk lachen ze met mij. Maar ik zie op restaurant jonge koppeltjes die naar hun smartphone kijken in plaats van in elkaars ogen en dan lach ík.”