Justitieminister Koen Geens.
Volledig scherm
Justitieminister Koen Geens. © BELGA

Openbaar ministerie maakt brandhout van hervormingsvoorstellen van justitieminister Geens

Het openbaar ministerie maakt brandhout van de voorstellen die minister van Justitie Koen Geens (CD&V) doet rond een nieuw wetboek van strafvordering, waarin de regels staan die het gerecht moet volgen wanneer het een onderzoek voert. Dat blijkt uit een brief aan Geens die De Standaard en Le Soir konden inkijken.

32 reacties

 • jo vandenberghe

  5 jaar geleden
  De politieke armoede is vernietigend voor de ganse gemeenschap!
 • Eddy van Dorst

  5 jaar geleden
  Zielig toch dat zoiets een instelling moet lijden daar hij er normaal moet inzitten
 • gustaaf guldentops

  5 jaar geleden
  wanneer gaat er is een minister van justitie komen die echt bekwaam is. de laatste 50 jaar zitten er niets dan klungelaars aan(ook in alle andere departementen) en dan verschieten zij er van dat hun partij krimpt.het is altijd hetzelfde:ikke,ikke en de rest kan stikken,het zijn altijd dezelfde krokodillen die op de kieslijst staan.mijn volgende stem gaat naar het vlaams belang.
 • jos van mechelen

  5 jaar geleden
  Het is daarom dat de CD&V alles tegen werkt wat NVA ook maar zegt of doet , omdat ze zelf geen enkele goede minister hebben , en dan werken ze de NVA maar tegen , om dat ze bang zijn dat NVA nog groter zou worden , wat kleine kinderen toch allemaal doen he , maar ja ze zullen niet slimmer zijn zeker , zoals veel van die partijen .
 • Regis Desmet

  5 jaar geleden
  De hervorming van geens is er er op maat van de misdaad, het word er niet veiliger op
 1. ‘Prinses Lara’ heeft opnieuw kanker: “Palliatieve of een zware behandeling met hooguit 15% overlevingskans. We gaan ervoor”
  PREMIUM

  ‘Prinses Lara’ heeft opnieuw kanker: “Palliatie­ve of een zware behande­ling met hooguit 15% overle­vings­kans. We gaan ervoor”

  Vorig jaar kleurde de Ronde van Vlaanderen roze om ‘prinses Lara’ te steunen. Terwijl de renners vochten op de kasseien, was deze peuter van bijna 2 haar chemoparcours begonnen. Dat deed het meisje zo dapper dat ze de kankercellen uit de koers leek te rijden. Maar in dit nieuwe wielerseizoen is er voor haar ouders alleen nog verdriet en angst om haar te verliezen. “En een heel klein beetje hoop, dat we met twee handen grijpen.”