Photo News
Volledig scherm
© Photo News

Open Vld: “Zet Vlaamse inkomsten Loterij in tegen gokverslaving”

Vlaams Parlementslid Maurits Vande Reyde (Open Vld) wil dat de Vlaamse inkomsten uit de Nationale Loterij worden ingezet voor de strijd tegen gokverslaving. Vlaanderen kreeg in 2021 een recordbedrag van 34,8 miljoen euro van de Nationale Loterij, blijkt uit cijfers die hij opvroeg. In totaal keerde de Loterij aan alle overheden in ons land ruim 50 miljoen euro uit.

9 reacties

 • Luc Deblonde

  4 maanden geleden
  Open VLD, op ramkoers met de kiesdrempel als ze zo voortdoen. Ofwel leven ze in een parallel universum. Wie het weet, mag het zeggen. Dat ze eerst eens het gat in hun hand dichten, stelletje prutsers.
 • luc Van Campenhout

  4 maanden geleden
  VLD logica. Om het gokken tegen te gaan moet je dus meer gokken met als lokkertje : Je doet er een 'goed werk' mee. Dit zal zeker aanzetten tot het stoppen met gokken !
 • Gino Denil

  4 maanden geleden
  Om te verdoezelen dat ze een belastingpartij zijn die indirecte belastingen stelselmatig verhogen gaan ze het wat over het gokken hebben.
 • Gino Sinnesael

  4 maanden geleden
  Open VLD, die wat u al meer dan 20 jaar belooft: schaf eindelijk eens de solidariteitsbijdrage op de pensioenen af. Dat was een TIJDELIJKE crisisbelasting uit de jaren 90!
 • Jean Donny

  4 maanden geleden
  Stop met gokken te promoten! Zou beter verboden worden!
 1. Liegen over je vorige loon om een hoger salaris te strikken? Dit zeggen de experts
  Jobat

  Liegen over je vorige loon om een hoger salaris te strikken? Dit zeggen de experts

  Heb je een nieuwe baan in het vizier, komt vroeg of laat het onderwerp ‘loon’ naar boven. Om je nieuwe salaris te bepalen of een goed voorstel te kunnen doen, durft een werkgever daarbij al eens vragen wat je op je huidige job verdient. Vind je dit maar een ongemakkelijke vraag en weet je er geen blijf mee? Is je huidige loon aan de lage kant en wil je een mooie promotie niet mislopen met een al te eerlijk antwoord? Jobat.be legt de kwestie voor aan hr-dienstverlener SD Worx.