Een man controleert een verwarmingsketel.
Volledig scherm
Een man controleert een verwarmingsketel. © Shutterstock

Open Vld wil verbod op gas- en stookolieketels in de nieuwbouw

Het is D-day voor de Vlaamse regering: het doel is vandaag een klimaatakkoord af te kloppen waar minister Zuhal Demir (N-VA) zaterdag mee naar de conferentie in Glasgow kan trekken. Over een renovatieplicht en een volledig elektrisch wagenpark vanaf 2027 is er al een principeakkoord. Open Vld wil bovendien een fossielvrije ketel verplicht maken in nieuwbouw. 

  1. Welke laptops kunnen pronken met de beste batterij? “De langste accuduur van maar liefst 19 uur en 21 minuten hebben we op dit toestel gemeten”
    Tweakers

    Welke laptops kunnen pronken met de beste batterij? “De langste accuduur van maar liefst 19 uur en 21 minuten hebben we op dit toestel gemeten”

    De bedenkers van de laptop hadden destijds een helder doel: computers makkelijk overal mee naartoe nemen. In bepaalde omstandigheden wil je zo’n ding dan ook gebruiken op plaatsen waar niet meteen een stopcontact in de buurt is. En dat liefst zo lang mogelijk. Laptopexpert Jelle Stuip van technologiesite Tweakers tipt daarom, binnen drie prijsklassen, de laptops met een langgerekt batterijleven.