De Meir in Antwerpen. Beeld ter illustratie.
Volledig scherm
De Meir in Antwerpen. Beeld ter illustratie. © Klaas De Scheirder

Open Vld wil spoedplan tegen grote personeelstekorten: “Straks zitten we met lege winkelrekken of bedrijven die moeten sluiten”

Open Vld legt een ‘spoedplan’ op tafel om de grote tekorten aan arbeidskrachten aan te pakken. De partij wil onder meer de inzet van flexi-jobbers versoepelen tot de zomer van 2022.

76 reacties

 • Catherine Mistiaen

  5 maanden geleden
  Wat dacht u van dwangarbeid? Op vrijwillige basis, bedoel ik.
 • Frederik Vandebroek

  5 maanden geleden
  "waarom wilt niemand zich dood werken op een job waar niemand of niks respect voor u heeft, juist een paar cent meer verdient als de armoedegrens" dat de bedrijven maar sluiten, dan hadden ze maar meer loon moeten betalen.
 • Gino SINNESAEL

  5 maanden geleden
  Schakel werklozen of andere uitkeringsgerechtigden in!
 • geert calu

  5 maanden geleden
  laat die sociale lasten en belastingen betalen door de werkgevers die zijn toch blij volk te hebben en in onze economie betaal je voor iets dat je wil, toch?
 • Marc Baeyens

  5 maanden geleden
  De 'vrijwillige' werkzoekenden worden veel te veel met rust gelaten. Hun uitkeringen moeten zakken in de tijd ; ofwel, de belasting op hun uitkeringen progressief stijgen.
 1. IN KAART. Nu al 6 bevestigde gevallen van apenpokken in België: ook in deze 20 landen werden ze al ontdekt
  UPDATE

  IN KAART. Nu al 6 bevestigde gevallen van apenpokken in België: ook in deze 20 landen werden ze al ontdekt

  Er worden over de hele wereld steeds meer gevallen van de apenpokken gerapporteerd. Volgens gezondheidsdienst Sciensano staat de teller in ons land intussen op 6 bevestigde gevallen en 1 vermoedelijk geval (daar is het resultaat van de PCR-test nog niet beschikbaar). De ziekte is nu al ontdekt in 21 landen. In totaal staat de teller op 229 bevestigde gevallen en 89 mogelijke. Een overzicht.