Vlaams viceminister-president en minister van Gelijke Kansen Bart Somers (Open Vld).
Volledig scherm
Vlaams viceminister-president en minister van Gelijke Kansen Bart Somers (Open Vld). © BELGA

Open Vld wil sociale woning beperken in tijd voor mensen die arbeidsgeschikt zijn, oppositie reageert scherp

Mensen die arbeidsgeschikt zijn, zullen na negen jaar hun sociale woning moeten verlaten. Dat stelt Open Vld voor in ‘De Morgen’. Oppositiepartijen Groen en Vooruit reageren uiterst kritisch op het voorstel. “Als minister Somers alle mensen met een laag inkomen na negen jaar op de private huurmarkt verplicht wil laten huren, dan stort hij een groot deel van deze mensen in armoede”, zegt An Moerenhout (Groen). Maxim Veys (Vooruit) spreekt over “nutteloze profilering”. 

  1. Diependaele (N-VA) wil half miljard voor sociale woningen doorschuiven naar private huurmarkt: “En wij dan? Wij wachten al zeven jaar op een geschikt huis”
    PREMIUM

    Diependae­le (N-VA) wil half miljard voor sociale woningen doorschui­ven naar private huurmarkt: “En wij dan? Wij wachten al zeven jaar op een geschikt huis”

    Ondanks dat er 170.000 mensen op de wachtlijst staan voor een sociale huurwoning, wil Vlaams minister van Wonen Matthias Diependaele (N-VA) een half miljard euro doorschuiven naar de private huurmarkt. Een voorstel dat van alle kanten kritiek krijgt. Een gezin dat al jaren op de wachtlijst staat en een bewoner die al jaren wacht op renovatiewerken in zijn sociale woonwijk reageren.