Beeld ter illustratie.
Volledig scherm
Beeld ter illustratie. © Getty Images

Open Vld wil anonieme aangifte van homofoob geweld

Open Vld-deelstaatssenator Stephanie D'Hose heeft een voorstel klaar dat de anonieme aangifte voor slachtoffers van homofoob geweld landelijk invoert. Uit cijfers die ze bij minister van Binnenlandse Zaken Pieter De Crem (CD&V) opvroeg, blijkt immers dat het aantal bij de politie geregistreerde homofobe feiten op jaarbasis licht gedaald zijn van 187 in 2017 naar 172 in 2018.

6 reacties

 • Patrick De pauw

  1 jaar geleden
  Daar is VLD een crak in om anoniem te werken heimelijk doen kijk maar naar Rutten die doet altijd heimelijk en achterbaks
 • Francine Vanderstraeten

  1 jaar geleden
  Bij OpenVLD is anoniem dagelijkse kost, Dimitri Bontinck de beruchte Syriër vader die zit daar ook anoniem zijn woord te doen, misschien komt volgend jaar Jehoen ook nog eens piepen.
 • Walter Decock

  1 jaar geleden
  Anoniem staat gelijk met een groot aantal valse aangiften. Dat wil niet zeggen dat de aanrander de gegevens moet kunnen inkijken, maar geeft toch een zekere vorm van controle op aangiften aan het parket.
 • Karla Desmet

  1 jaar geleden
  Goed initiatief. Homofoob geweld staat voor mij gelijk aan pestgedrag; als het lichamelijk -geweld- wordt, is het -wat mij betreft- nog een trapje erger. Het moet de wereld uit. Om het even welk gepest.
 • Lieven Cleymans

  1 jaar geleden
  Mag er dan ook anonieme aangifte voor geweld tegen bus en treinpersoneel, brandweer, ziekenhuispersoneel, politie, mensen van RVA en OCMW. Of mogén die uitgescholden en bedreigd worden? Waarom verschil maken .