Vlaams Parlementslid Maurits Vande Reyde (Open Vld)
Volledig scherm
PREMIUM
Vlaams Parlementslid Maurits Vande Reyde (Open Vld) © BELGA

Open Vld wil 203 miljoen euro aan Vlaamse belastingen teruggeven, “want Vlaamse regering passeert twee keer langs de kassa”

PolitiekDe Vlaamse overheid casht dankzij de hoge inflatie. Onder andere omdat de Vlaamse belastingen op auto’s, woningen en erfenissen ook aan de index zijn gekoppeld. Zo profiteert de Vlaamse regering wel makkelijk van onze stijgende levensduurte, zegt coalitiepartij Open Vld. “We willen dat extra belastinggeld in 2023 teruggeven aan de Vlaming.”

46 reacties

 • Marinette Rigo

  3 maanden geleden
  Geef ons een federale regering en schaf de rest af.Dat zou pas een besparing zijn. Elk jaar opnieuw.
 • willy vangeel

  3 maanden geleden
  Met een deftige Vlaamse regering hadden zij die 203 miljoen euro nooit gehad, want je kan zulke scenario's toch voorzien . of vergis ik mij?
 • Hugo Verlot

  3 maanden geleden
  Stop loonindex met procenten. Geef voor iedereen een vast bedrag. Loonkloof wordt alleen maar groter.
 • Liliane Vervliet

  3 maanden geleden
  Open ?VLD die spreekt van "geven" of terugbetalen aan de burger ,lees ik dit goed ?Subsidies :14 miljard :een peulschil toch.Denkt OVLD met deze beloften stemmen te winnen ? Man toch de Vlaming is niet achterlijk.
 • Ludo Van Damme

  3 maanden geleden
  Wat wij in Vlaanderen zelf doen, doen wij beter ?
 1. COLUMN. “Oostende? Die vuurtoren is er te veel aan, burgemeester. En die meeuwen. En de zee, die ook”
  PREMIUM
  66

  COLUMN. “Oostende? Die vuurtoren is er te veel aan, burgemees­ter. En die meeuwen. En de zee, die ook”

  Columnist Jan Segers was getuige van een gesprek tussen Bart Tommelein, burgemeester van Oostende, en Jean, eigenaar van een luxeflat aldaar. “Dat schijnsel van die vuurtoren, dat was om zot van te worden. Die lichtshow! Ge stond onder de douche en ge waande u in een disco. Bedankt om dat op te lossen, burgemeester. Maar kunt u er nu ook voor zorgen dat die meeuwen ophouden met schreeuwen?”
 1. Aanvraag energiepremie kan weer, maar nog foutmelding mogelijk bij pelletcheque
  Update

  Aanvraag energiepre­mie kan weer, maar nog foutmel­ding mogelijk bij pelletche­que

  Sinds gisteren is het mogelijk om een tegemoetkoming van 250 euro aan te vragen voor wie zijn woning met pellets verwarmt. Maar lezers melden ons dat ze de aanvraag niet kunnen voltooien omdat ze bij het invoeren van het KBO-nummer van hun leverancier een foutmelding krijgen. “Vindt u uw leverancier niet terug in de lijst? Neem contact op met uw leverancier opdat die de nodige stappen kan ondernemen. De juiste leverancier selecteren is belangrijk voor de verdere afhandeling van uw aanvraag.” Vervolgens lukt het niet om de aanvraag in te dienen.
 2. De Staat betaalt 2,80% intrest op je geld: hoe interessant is een rekening bij de overheid?
  Spaargids.be

  De Staat betaalt 2,80% intrest op je geld: hoe interes­sant is een rekening bij de overheid?

  Wie zijn spaargeld minstens een jaar kan missen, kan het op een e-DEPO bij de Deposito- en Consignatiekas van de Belgische Staat zetten. De opbrengst ervan wordt maand per maand vastgelegd. Voor januari was dat 2,40%, voor februari stijgt de rente tot 2,80%. Let wel: je geld moet voor de eerste van de maand op de rekening staan om die maand recht op een rente te hebben. Spaargids.be zet alles op een rij.