Open Vld-voorzitter Egbert Lachaert vanmiddag in de VTM NIEUWS-studio.
Volledig scherm
Open Vld-voorzitter Egbert Lachaert vanmiddag in de VTM NIEUWS-studio. © VTM NIEUWS

Open Vld-voorzitter Lachaert over begroting: “Regering moet op zoek naar 2 tot 3 miljard”

Volgens Open Vld-voorzitter Egbert Lachaert moet de federale regering bij de begrotingsbesprekingen op zoek naar 2 tot 3 miljard euro. Dat vertelde hij deze middag in de VTM NIEUWS-studio. Volgens de voorzitter is er een compromis binnen de regering mogelijk, maar hij riep PS eveneens op om “niet elke dag ideeën te lanceren die niet betaalbaar zijn.” Lachaert benadrukt dat Vlaams minister-president Jan Jambon (N-VA) morgen de besparingen zal toelichten tijdens de septemberverklaring. 

164 reacties

 • Michel Dierickx

  1 jaar geleden
  Geen woorden maardaden mr. Lachaert. Begin bij uw ex-partijgenote El Kaouakibi en vraag haar ons gestolen geld terug te geven.
 • pascal Vanderlinden

  1 jaar geleden
  ECB heeft geld genoeg en moet de printer maar aanleggen bij tekort , kost toch niets en word door niks gedekt. Subsidies worden steeds gegeven aan de mensen die ze niet nodig hebben. Alle verlagingen btw of belastingvoordeel steeds in het voordeel van de rijken ! Doe iets aan de hoge rekeningen van energie of er gaan er veel honger lijden en criminaliteit zal toenemen ! Een basisbehoefte moet betaalbaar blijven en niet onbetaalbaar worden zoals inet - elek - gas - benzine.
 • Jan Baroen

  1 jaar geleden
  Welke bestaande of ambitieuze nieuwe partij durft de waarheid zeggen en drastische maatregelen bij de politieke mandaten voorstellen? Het deel vrijgesteld loon van parlementsleden belasten zoals bij iedere werknemer. De uittredingsvergoeding afschaffen. De partijdotaties afschaffen. Gratis maaltijden en drank in parlement afschaffen. Forfaitaire vergoeding afschaffen. Kleine dienstwagens i.p.v. limousines. Ziekteverlof en uitbetaling zoals bij iedere andere Belg. Loon volgens aanwezigheid. Enz..
 • Jean Gobin

  1 jaar geleden
  hak al de jobs in 2 zoals in Duitsland dan mogen we 3 jobs doen om onze energie en woon facturen te kunnen betalen
 • Gerry Cle

  1 jaar geleden
  Er komen geen belastingverhogingen, de verhogingen van electriciteit, gas en stookolie niet meegerekend. Wie geloofd eigenlijk het liberale sprookje nog? Geld nemen van armen en werkenden om aan rijke ondernemers te geven die ervoor zullen zorgen dat armen en werkenden het beter gaan krijgen. De miljoenen aan onterecht uitgekeerde corona subsidies moeten waarschijnlijk ongemoeid blijven om die brave ondernemers niet lastig te vallen in deze zware tijden?