Volledig scherm
  © Photo News

Open Vld-voorzitter Lachaert: “Met deze regering komt er geen meerwaardebelasting”

Er komt geen meerwaardebelasting om de tekorten op te vangen. Dat heeft Open VLD-voorzitter Egbert Lachaert gezegd in ‘De Ochtend’ op Radio 1.

60 reacties

 • gustaaf carpels

  2 maanden geleden
  Belastingen zijn er alleen voor de kleine werkende mensen niet voor de rijke politiekers die eigendommen kopen en verkopen omdat ze met hun verschillende lonen en zitpenningen toch iets moeten 
 • Jurgen Vermaut

  2 maanden geleden
  En een regering met Groen ging er ook niet komen. Je hebt absoluut geen geloofwaardigheid Lachaert. 0 mensen geloven nog wat uit jouw mond komt.
 • Leo Marien

  2 maanden geleden
  Lachaert speelt het slim, een meerwaardebelasting hebben ze helemaal niet nodig. Het gaat niet over het getal dat op de rekening staat maar om de waarde die het heeft. De bedrijven worden momenteel ondersteund door nieuw geprint geld. Veel nieuw geld zorgt op termijn altijd voor een hogere inflatie. Inflatie + nul- of minrente komt overeen met duurdere prijzen. De waarde van uw centen verminderen en vloeien zo onrechtstreeks terug naar de staat. Zo simpel is het. 
 • Ken Grootjans

  2 maanden geleden
  Hij heeft gelijk, dergelijke belastingen komen steevast op de rug van de middenklasse. Er zijn al diverse hoge belastingen waardoor Belgen worden gediscrimineerd tegenover de buurlanden (en andere). De belasting op kleine en gemiddelde vermogens (én winsten) behoort in België al tot de hoogste in de EU. Wie wil risico nemen en investeren als je enkel kan verliezen? Als dat niet meer gebeurt heeft de fiscus juist véél minder in plaats van meer. Een gekend fenomeen overigens.
 • Michel De Wael

  2 maanden geleden
  Met deze man ging er ook geen Vivaldi regering komen.
 1. Vrees voor onrust in ons land groeit: verscheidene steden vroegen al versterking van federale politie
  Play

  Vrees voor onrust in ons land groeit: verscheide­ne steden vroegen al verster­king van federale politie

  In Nederland zijn protesten tegen de coronamaatregelen en de avondklok gisteren voor de derde dag op rij uitgemond in gewelddadige rellen. Ook bij ons groeit de vrees voor onrust na een aantal verontrustende berichten op sociale media. In Maasmechelen werd maandag een molotovcocktail richting het huis van een oud-burgemeester gegooid. “Maasmechelen, we gaan beginnen”, is te horen op videobeelden van het incident. Ook onder andere in Sint-Niklaas, Genk, Turnhout en Kortrijk wordt opgeroepen om over te gaan tot een opstand. Verschillende steden hebben dan ook al versterking aangevraagd van de federale politie. En dan is het nog afwachten of ook iedereen bediend kan worden...
 2. Onderzoek brengt uitsluitsel: overleden 16-jarige zat aan het stuur en reed 100 km/uur bij ongeval in Leefdaal
  Leefdaal

  Onderzoek brengt uitsluit­sel: overleden 16-jarige zat aan het stuur en reed 100 km/uur bij ongeval in Leefdaal

  Tijdens het dodelijk ongeval in Leefdaal zat de overleden T.A.S (16) uit Sint-Niklaas zelf achter het stuur. Na technisch-wetenschappelijk onderzoek blijkt ook dat hij het dubbel van de toegelaten snelheid van 50 km/uur reed. De passagier, ook een 16-jarige jongeman uit Leefdaal, werd zwaargewond afgevoerd naar het ziekenhuis en werd ondertussen verhoord. “Hij is zwaar in shock”, zegt Nele Michiels van het Leuvense parket.
 1. David krijgt de schrik van zijn leven: zes leeuwen liggen op het terras van zijn vaders woning
  Play

  David krijgt de schrik van zijn leven: zes leeuwen liggen op het terras van zijn vaders woning

 2. Racistische man vernielt buurtwinkel van Afghaanse migrant: "Al-Qaeda, Osama!"
  Play

  Racisti­sche man vernielt buurtwin­kel van Afghaanse migrant: "Al-Qae­da, Osama!"