Open Vld-voorzitter Lachaert gaat op de rem staan: “We kunnen niet om de drie dagen een Overlegcomité gaan houden”

Open Vld-voorzitter Egbert Lachaert vraagt de politiek standvastigheid aan de dag te leggen bij het nemen van maatregelen tegen de coronapandemie. Na twee Overlegcomités in evenveel weken vroeg Vlaams minister-president Jan Jambon (N-VA) gisteren om een nieuwe bijeenkomst, die tot 15 december recreatieve binnenactiviteiten moet verbieden om de zorgsector te verlichten. “Ik zeg niet dat een Overlegcomité nu onmogelijk is, maar er zijn ook andere tools”, zei Lachaert in De Ochtend op Radio 1.

317 reacties

 • ann mertens

  2 maanden geleden
  Doe dan je job aub ..ipv altijd het advies van de experten te negeren...
 • Bart Denys

  2 maanden geleden
  Ik ben zelf geen antivaxxer maar wees nu eerlijk: het vaccin werkt zeer weinig. Ik heb nog nooit zo veel gevaccineerden in mijn omgeving gezien die positief zijn én die er ook redelijk ziek van zijn. En dat terwijl men op de vaccinatiebrief zei dat "je laten vaccineren voorkomt dat je COVID-19 (opnieuw) krijgt". Sorry, maar wat is de reden om iedereen verplicht zich te laten vaccineren als het bewezen is dat het vaccin niet zo goed werkt als beweerd?
 • Karel Van Beeck

  2 maanden geleden
  42 Coronadoden per dag. 1300 per maand. Goed bezig regeringen.Proficiat!
 • Gino SINNESAEL

  2 maanden geleden
  Net daarom moet men een preventief en standvastig beleid voeren, mijnheer Lachaert. Ik weet dat de premier van uw partij is, maar hij is en blijft verantwoordelijk voor de beslissingen van Vivaldi, ook al speelt minister Vandenbroucke daar een zeer grote rol... De populistische drastische versoepelingen van vlak voor de zomervakantie waren er wellicht ook teveel aan. Jan-met-de-pet zag dat dit niet goed kon komen; Vivaldi blijkbaar niet, mede daarom zitten wij nu met de gebakken coronaperen!
 • DIRK VAN DESSEL

  2 maanden geleden
  Toch wel, werken voor de kost, dat doen economisch productieven tot het BNP ook om zo belastinggeld te genereren waaruit die politici betaald worden !
 1. 12-jarige dader van steekpartij minstens drie maanden in halfopen instelling: “Hij kijkt zó op naar zijn broer, die al eerder een overval pleegde”
  PREMIUM
  Peer

  12-jarige dader van steekpar­tij minstens drie maanden in halfopen instelling: “Hij kijkt zó op naar zijn broer, die al eerder een overval pleegde”

  De 12-jarige jongen die een wijkagent in Peer na schooltijd neerstak, wordt voor minstens drie maanden in een halfopen instelling geplaatst. Dat heeft de jeugdrechter van Hasselt gisteren beslist, waar de tiener terecht stond voor poging tot doodslag. “Hij begrijpt niet hoe hij in deze situatie is gekomen”, reageert zijn advocate. Toch is het geweld de familie niet vreemd: zijn 17-jarige broer, waarnaar de jonge tiener zo opkijkt, kwam eerder met het gerecht in aanraking nadat hij een krantenwinkel overviel.