Open Vld-voorzitter Egbert Lachaert reageerde op een tweet van N-VA-kopstuk Theo Francken.
Volledig scherm
Open Vld-voorzitter Egbert Lachaert reageerde op een tweet van N-VA-kopstuk Theo Francken. © Belga

Open Vld-voorzitter Lachaert: “Anderen vernederen behoort tot het DNA van N-VA”

Een niet mis te verstane tweet van Egbert Lachaert dreigt de spanningen in de Vlaamse regering Jambon I nog verder te doen oplopen. “Anderen vernederen behoort tot het DNA van N-VA”, aldus de Open Vld-voorzitter. “Een coalitieysteem is geen dictatuur van 1 partij over de anderen.”

199 reacties

 • ETIENNE HERMANS

  2 maanden geleden
  Is de opmerking van Lachaert dan niet vernederend ?  De pot verwijt de ketel.  verder is Open-vld onbetrouwbaar, oneerljjk gebleken, die geen enkele rekening houdt met de keuze van de kiezer.  Een zware afstraffing in 2024 is de enige juiste straf.  Liefst eindigen ze dan onder de kiesdrempel.  Met deze voorzitter gaat het nog meer bergaf !  Wie staat op om de VLD terug op het juiste spoor te zetten: rechts, betrouwbaar, respect voor de kiezer en voor de grootste partij van België ?
 • Dirk Sonck

  2 maanden geleden
  Weg met Lachaert, weg met Open-VLD. Liefst niet wachten tot 2024 om verkiezingen te organiseren.
 • Greta Van den broecke

  2 maanden geleden
  Ik vraag me af hoeveel leden de OVLD zal verliezen nu blijkt dat hun nieuwe voorzitter niet van zijn woord is. Hij is verkozen door de rechts-gezinde leden die een paars-gele regering wilden en die niet geloven in een kernuitstap. 
 • Ronny Ooijen

  2 maanden geleden
  bob jansens, en welke was de grootste partij binnen die Zweedse regering? Toch N(V)-Blabla, of niet? Of heeft de grootste partij volgens u niet de grootste verantwoordelijkheid? Er was vlak voor de toenmalige verkiezingen geen sprake van pensioenleeftijdsverhoging  en hop, op enkele weken was het geregeld. Heeft u niet gehoord wat De Wever verteld over die leeftijd nog op te trekken? Geen probleem dus.
 • Georges Baert

  2 maanden geleden
  Het behoort tot het DNA van de Open VLD om de kiezer compleet te negeren en te vernederen, zelfs tot tweemaal toe zonder je greintje schaamte
 1. Lize Feryn en Guga Baúl testen hoeveel geduld hun partner heeft met deze hilarische prank
  Play
  Da's Liefde

  Lize Feryn en Guga Baúl testen hoeveel geduld hun partner heeft met deze hilarische prank

 2. Maria (86) heeft Britse coronavariant maar is niet ziek
  Play

  Maria (86) heeft Britse coronavari­ant maar is niet ziek