Open Vld-voorzitter Egbert Lachaert.
Volledig scherm
Open Vld-voorzitter Egbert Lachaert. © VTM NIEUWS

Open Vld-voorzitter Egbert Lachaert roept op tot kalmte in affaire El Kaouakibi: “Mensen kunnen op het einde van de rit onschuldig blijken”

Open Vld-voorzitter Egbert Lachaert heeft vrijdag in de studio van VTM NIEUWS opgeroepen tot kalmte in de heisa rond Vlaams parlementslid Sihame El Kaouakibi. “Hoe schuldig iemand ook mag lijken in de media of op sociale media, laten we alstublieft opletten. Mensen kunnen op het einde van de rit onschuldig blijken”, aldus Lachaert. De voorzitter kijkt ook in eigen boezem. “Ik denk dat we hier een aantal lessen uit moeten trekken naar hoe men rekruteert naar verkiezingen toe.”

121 reacties

 • Linda Heintjens

  2 weken geleden
  Ik stoor me telkens aan het misbruik van de naam Vivaldi, want hier is geen sprake van schoonheid en genialiteit!
 • Linda Heintjens

  2 weken geleden
  Erger me altijd aan het misbruik van "Vivaldi", die staat voor schoonheid en genialiteit, waarvan er in de politiek geen sprake is!
 • Monique De Smet

  2 weken geleden
  Worden altijd maar gevraagd om op te letten en 'het einde van de rit' af te wachten. Een rit met veel gekronkel om ons weer een blaas wijs te maken. De politiek hangt aaneen van gefoefel.
 • Eddy Douwen

  3 weken geleden
  Ik ben niet meer verbaasd over gesjoemel door de politiek ,het is al tientallen jaren bezig,het enigste dat ons nog kan redden is een grondige hervorming door een grote gewone mensenpartij die opkomt voor de gewone werkende mens en anders blijven we gejost
 • joseph Leysen

  3 weken geleden
  Sorry Lachaert, maar bij de OVLD is er niemand onschuldsdig. Denken toch dat het verleden dat al dikwijls heeft aangetoond ook al heeft de rechtbank met milde schikkingen en zgn vrijspraken toch wat geholpen. Denken aan Pinxten, Verrhofstadt, De Gucht etc. Ter verdediging zijn er zeker zoveel te vinden in de andere traditionele partijen Spa, CD&V, Ps en dit in een zeer nabij verleden.
 1. Politicoloog Bart Maddens over affaire-El Kaouakibi: “Niet slecht om financiering over te laten aan kandidaat zelf”

  Politico­loog Bart Maddens over affaire-El Kaouakibi: “Niet slecht om financie­ring over te laten aan kandidaat zelf”

  Volgens politicoloog Bart Maddens (KU Leuven) is het geen slecht idee om de financiering van een verkiezingscampagne over te laten aan kandidaten zelf. Dat zegt hij in het licht van de affaire-El Kaouakibi. Sihame El Kaouakibi kreeg 54.000 euro van Open Vld om haar campagne voor de Vlaamse verkiezingen van mei 2019 te bekostigen en mocht dat geld vrij besteden.
 2. Vijf vragen aan politicoloog Carl Devos over de affaire-El Kaouakibi: “Haar toekomst ziet er niet goed uit”
  PREMIUM

  Vijf vragen aan politico­loog Carl Devos over de affaire-El Kaouakibi: “Haar toekomst ziet er niet goed uit”

  Open Vld-voorzitter Egbert Lachaert wil dringend meer uitleg en transparantie over de kwestie rond Vlaams parlementslid Sihame El Kaouakibi. Na de heisa over de mogelijke fraude bij haar project Let’s Go Urban kwam er gisteren het nieuws dat El Kaouakibi 50.000 euro van haar partij heeft gekregen als ‘lanceringssteun' voor de verkiezingen van mei 2019. Volgens politicoloog Carl Devos (UGent) berokkent de aanhoudende onduidelijkheid in de zaak Open Vld veel schade. “Je zou verwachten dat een parlementslid in het oog van de storm klare wijn schenkt aan haar eigen voorzitter. Er zit daar iets heel ernstig scheef.”
 1. Tate en Philip konden geen kinderen krijgen. Toen adopteerden ze een embryo
  Play

  Tate en Philip konden geen kinderen krijgen. Toen adopteer­den ze een embryo

 2. Protest tegen 'satanische inzending' voor Songfestival
  Play

  Protest tegen 'satanische inzending' voor Songfesti­val