Open Vld-voorzitter Egbert Lachaert.
Volledig scherm
Open Vld-voorzitter Egbert Lachaert. © Wouter Van Vooren, Wannes Nimmegeers

Open Vld-voorzitter Egbert Lachaert: “Btw op elektriciteit definitief op 6%”

De socialisten, groenen en CD&V waren al pro, maar nu is ook Open Vld-voorzitter Egbert Lachaert ervoor gewonnen om de btw op elektriciteit definitief op 6% te houden. “Dat lijkt me zelfs logisch.”

 1. Van uitputting tot ademhalingsmoeilijkheden: vrouwen en personen met overgewicht lopen groter risico op langdurige Covid

  Van uitputting tot ademha­lings­moei­lijk­he­den: vrouwen en personen met overge­wicht lopen groter risico op langdurige Covid

  Vermoeidheid of uitputting, hoofdpijn, geheugen- en concentratieproblemen, spierpijn, ademhalingsproblemen en slaapstoornissen zijn de meest voorkomende kwaaltjes waar mensen met langdurige Covid mee kampen. Dat betekent dat ze drie tot zes maanden na hun infectie nog steeds één of meerdere symptomen hebben. Wie het meeste risico loopt op langdurige Covid? Vrouwen en personen met overgewicht, zo blijkt uit een studie van Sciensano.
 2. Belgische landschapsarchitect mag omgeving Notre-Dame in Parijs herinrichten: “Er overviel me een gevoel van blijdschap, maar ook eentje van stilte”
  PREMIUM

  Belgische landschaps­ar­chi­tect mag omgeving No­tre-Da­me in Parijs herinrich­ten: “Er overviel me een gevoel van blijdschap, maar ook eentje van stilte”

  De Brusselse landschapsarchitect Bas Smets (47) mag de omgeving van de Notre-Dame heraanleggen. Dat heeft Anne Hidalgo, burgemeester van Parijs, vanochtend bekendgemaakt. De Belg haalde het in de laatste ronde van drie andere Franse architectenbureaus. “Dat ik mag helpen met de heropbouw, heeft ook een emotionele waarde”, reageert hij vanop een bootje op de Seine.