Vincent Van Quickenborne, fractieleider van Open Vld in de Kamer
Volledig scherm
Vincent Van Quickenborne, fractieleider van Open Vld in de Kamer © Photo News

Open Vld staat op de rem voor versoepeling abortuswet en krijgt wind van voren

PolitiekDe geplande versoepeling van de abortuswet zorgt voor oplopende discussies in de Kamer. Terwijl de PS samen met andere partijen het voorstel begin juli op de agenda van de plenaire wil zetten, wil Open Vld temporiseren en het gevoelige dossier over de zomer tillen om zo de lopende regeringsgesprekken niet te bemoeilijken. De knoop wordt mogelijk vandaag doorgehakt op de conferentie van de voorzitters in de Kamer.

6 reacties

 • Luc Van Bogaert

  12 maanden geleden
  VLD gaat de conservatieve toer op.
 • Regina Van Akker

  12 maanden geleden
  Genoeg voorbehoedsmiddelen (gratis?) op de markt tegenwoordig om deze waanzinnige toestanden te vermijden.
 • Dero de ridder Dero de ridder

  12 maanden geleden
  Klein kinderen zijn het. Beide partijen verliezen volop kiezers maar dat kan hen niet schelen, eigen ego eerst.
 • Mathias Keulen

  12 maanden geleden
  Als open vld een abortus toestaat tot 4.5 maand stop ik meteen met stemmen op open vld. Er bestaan genoeg anticonceptiemiddelen, en de morning after pil. Vanaf 8 weken is er een duidelijke hartslag te horen, dan is het al debatabel maar vanaf 16 weken beweegt een foetus zelfstandig in de baarmoeder. Dan is het gewoon een levend wezen en dus is abortus moord in dit geval.
 • Ann Verschueren

  12 maanden geleden
  Veeg het maar van de tafel. Een kind van 18 weken aborteren heeft niks te maken met vrouwenrechten maar met moord ! Ik kom op voor de ongeboren kinderrechten ! Er zijn voorbehoedsmiddelen genoeg tegenwoordig !
 1. Van Peel (N-VA): “Abortuswet moet op onderhandelingstafel komen”, advies loopt vertraging op

  Van Peel (N-VA): “Abortuswet moet op onderhande­lings­ta­fel komen”, advies loopt vertraging op

  Als het van N-VA afhangt, wordt de mogelijke versoepeling van de abortuswet besproken tijdens de federale onderhandelingen. Dat zei Kamerlid Valerie Van Peel vanmiddag in Villa Politica. De Vlaams-nationalisten scharen zich daarmee achter het standpunt van CD&V, dat er al langer voor pleit om de gevoelige ethische thema's op de onderhandelingstafel te behandelen. Het advies van de Raad van State over de versoepeling van de wet laat ondertussen op zich wachten.
 2. Hondenbaasje raakt geëlektrocuteerd in hoogspanningscabine en verliest voorarmen: Infrabel toch schuldig aan onvrijwillige verwondingen
  Henegouwen - UPDATE
  6

  Hondenbaas­je raakt geëlektro­cu­teerd in hoogspan­nings­ca­bi­ne en verliest voorarmen: Infrabel toch schuldig aan onvrijwil­li­ge verwondin­gen

  Het Henegouwse hof van beroep heeft Infrabel dan toch schuldig verklaard voor de elektrocutie van een man die zijn hond uit een hoogspanningscabine probeerde te redden. De voorarmen van de man moesten geamputeerd worden. De correctionele rechtbank van Bergen had Infrabel in september vorig jaar nog vrijgesproken voor onvrijwillige slagen en verwondingen door gebrek aan voorzorg, maar de rechters in beroep verklaarden het spoorbedrijf unaniem schuldig.