Jan Briers.
Volledig scherm
Jan Briers. © BELGA

Open Vld staakt verzet tegen benoeming Jan Briers

Open Vld gaat dan toch akkoord met de benoeming van Jan Briers tot gouverneur van Oost-Vlaanderen. Dat meldt De Standaard. Of de deadline van 1 februari, het officiële vertrek van huidig gouverneur André Denys (Open Vld), gehaald wordt, is onduidelijk. Volgende week stemt de partij in met de benoeming, zo citeert De Standaard anonieme bronnen. Voorzitster Gwendolyn Rutten geeft voorlopig echter geen commentaar.

 1. Ontsnap even aan de realiteit: de beste 5 sciencefictionseries om te streamen

  Ontsnap even aan de realiteit: de beste 5 sciencefic­ti­onse­ries om te streamen

  Door de toevoeging van HBO Max werd het aanbod van Streamz afgelopen maandag uitgebreid met enkele kleppers van formaat, met sciencefictionserie ‘Raised by Wolves’ van ‘Alien’-regisseur Ridley Scott als uitschieter. De ideale gelegenheid – als u het ons vraagt – voor een overzicht van de strafste sf-reeksen uit streamingland. Denk maar aan de opstand van de machines in ‘Westworld’ (Streamz), ‘Star Wars’-magie in ‘The Mandalorian’ (Disney+), het gekoloniseerde zonnestelsel uit ‘The Expanse’ (Prime Video) en het postapocalyptische ‘Travelers’ (Netflix).
 2. Vande Lanotte: "Laat benoeming gouverneur even rusten"

  Vande Lanotte: "Laat benoeming gouverneur even rusten"

  Federaal vicepremier Johan Vande Lanotte (sp.a) stelt voor om het dossier van de benoeming van de nieuwe gouverneur van Oost-Vlaanderen "even te laten rusten". Het benoemingsdossier lijkt volledig geblokkeerd. "Maar er zijn belangrijker zaken dan de benoeming van een gouverneur", aldus Vande Lanotte. Minister van Justitie Annemie Turtelboom (Open Vld) zei voor aanvang van het federale kernkabinet nog dat het feit dat N-VA Jan Briers voorstelt als een onafhankelijke kandidaat-gouverneur niet meer is dan een "schijnmanoeuvre".
 1. Bruiswater met fruitsmaak én alcohol: de nieuwste hype
  Play

  Bruiswater met fruitsmaak én alcohol: de nieuwste hype

 2. Axel Daeseleire heeft goed nieuws voor de burgemees­ter van Sint-Niklaas
  Play
  Erfgenaam Gezocht

  Axel Daeseleire heeft goed nieuws voor de burgemees­ter van Sint-Niklaas