Carina Van Cauter.
Volledig scherm
Carina Van Cauter. © BELGA

Open Vld-politica's willen minister tegen Seksueel Misbruik

Het aantal slachtoffers van seksueel geweld in ons land blijft stijgen. Daarom pleiten voormalige kamerleden Nele Lijnen en Carina Van Cauter (Open Vld) voor een federaal minister of staatssecretaris die bevoegd is voor seksueel misbruik.

203 reacties

 • Maria vansant

  2 jaar geleden
  Wanneer hebben wij eindelijk een minister van de elektriek palen daar wacht ik reeds jaren op.
 • anna vandenberg

  2 jaar geleden
  Ze kan minister worden voor ministers die het verschil niet kennen tussen wat van hen is of van de gemeenschap of met andere woorden degene die de wetten op maat maken voor hen en zo frauderen legaal maken. Of minister van de Italiaanse kasteeltjes.
 • Willy Van Craen

  2 jaar geleden
  Ze kunnen ook nog een minister maken speciaal voor vluchtmisdrijven,vakbonden en zwartwerkers,anti drug, enz...Zodat we in het Guinesboek komen met de meeste ministers per inwoners.
 • Emi Hergersberg

  2 jaar geleden
  de maatschappij oogst wat ze zaait : er is geen opvoeding en geen respect meer...Pak kordaat de oorzaken aan ipv de gevolgen te pamperen.
 • eric maier

  2 jaar geleden
  Gaan we nog een postje verzinnen om iemand te zetelen die eigenlijk opzij is gezet door de kiezer ? Justitie moet dat regelen, geen extra minister met verzonnen funcite die de situatie met en voor justitie nog moeilijker en complexer maakt ? De politiek functioneert nu al niet, ze willen nog een tandje bijsteken zo te zien. Laatst op NBC(usa) gezien over de regering in Belgie. Aantal ministers, kabinetten etc. mismakend. Die Amerikanen lachten ons echt uit. Meer ministers dan inwonders
 1. LIVE. 84.000 jongeren stelden zich kandidaat voor J&J-vaccin - 70 procent van volwassen Vlamingen kreeg eerste coronavaccin

  LIVE. 84.000 jongeren stelden zich kandidaat voor J&J-vac­cin - 70 procent van volwassen Vlamingen kreeg eerste coronavac­cin

  Het Overlegcomité besliste gisteren dat er vanaf volgende week zondag - net op tijd voor de achtste finales van de Rode Duivels op het EK Voetbal - nieuwe versoepelingen ingaan. Premier De Croo beklemtoonde wel dat we op onze hoede moeten blijven voor de andere varianten van het coronavirus, en benadrukte het belang van de tweede prik met het vaccin. Volg al het nieuws over het coronavirus in onze liveblog.