De politieke partij Open Vld wil overschakelen naar een 1G-beleid in België. “We kunnen geen andere weg op”, aldus partijvoorzitter Egbert Lachaert (rechts).
Volledig scherm
De politieke partij Open Vld wil overschakelen naar een 1G-beleid in België. “We kunnen geen andere weg op”, aldus partijvoorzitter Egbert Lachaert (rechts). © ANP/BELGA

Open Vld pleit voor 1G-beleid: “We kunnen geen andere weg op”

Open Vld, de partij van premier Alexander De Croo, wil overschakelen naar een 1G-beleid in België. Alleen wie gevaccineerd is, kan dan nog aan het publieke leven deelnemen. Dat schrijft De Morgen. “Ik vrees dat we geen andere weg op kunnen”, zegt Open Vld-voorzitter Egbert Lachaert.

 1. INTERVIEW. Nooit meer meer weer met Frank Deboosere: “Ik heb het er moeilijk mee gehad, maar nu ben ik er klaar voor. Tenminste: dat hoop ik”
  PREMIUM

  INTERVIEW. Nooit meer meer weer met Frank Deboosere: “Ik heb het er moeilijk mee gehad, maar nu ben ik er klaar voor. Tenminste: dat hoop ik”

  Na 36 jaar is de carrière van Frank Deboosere (64) op de VRT afgelopen. Vanavond bracht hij zijn laatste weerbericht en vrienden en collega’s wuifden hem uit in een tv-special. Eén van de meest vertrouwde gezichten van Vlaanderen verdwijnt zo van het scherm, maar niet zonder afscheidsinterview. Van schrik voor het zwarte gat over het ‘Deboosere-bakkes’ tot zijn softie-imago. “Mensen denken dat ik een soort pater ben die alleen rauwe selder eet en niks anders drinkt dan water. Maar wie zegt dat dat klopt?”
 2. ONZE OPINIE. “Leve België, hier krijg je zonder al te grote inspanningen zomaar 80% van de werkende bevolking aan het werk”
  PREMIUM

  ONZE OPINIE. “Leve België, hier krijg je zonder al te grote inspannin­gen zomaar 80% van de werkende bevolking aan het werk”

  “Jazeker, nog nooit waren zoveel mensen tussen 20 en 64 jaar aan het werk. Maar victorie kraaien is niet gepast. Met welke maatregel zou minister van Werk Pierre-Yves Dermagne (PS) daarvoor hebben gezorgd?”, schrijft politiek journalist Isolde Van den Eynde. “Het recht op deconnectie, flexibelere werkweken? Die gelden voor mensen die al werken, niet zij die we nog aan het werk moeten krijgen. Extra gevoelig is bovendien dat de bejubelde vooruitgang blijkbaar in Vlaanderen gebeurde, niet in Brussel of Wallonië.”