Maurits Vande Reyde
Volledig scherm
PREMIUM
Maurits Vande Reyde © BELGA

Open Vld-parlementslid wil niet dat belastingbetaler dupe wordt van afgelasting festivals: “Kunnen organisatoren eigen reserves niet aanspreken? Of steun terugbetalen wanneer ze weer winst maken?”

Vlaams Parlementslid Maurits Vande Reyde (Open Vld) vindt dat de overheid grondig moet bekijken of festivalorganisatoren die nu plots annuleren de overheidssteun die ze kregen kunnen terugbetalen, al is het op termijn. Vande Reyde stelde zich van in het begin al serieuze vragen bij de voorschotregeling van de Vlaamse regering. “Die laat veel te veel ruimte aan organisatoren om te doen wat ze willen.” 

307 reacties

 • Ferdinand Nuyts

  2 weken geleden
  Vlaams Parlementslid Maurits Vande Reyde (Open Vld), De juiste man in de verkeerde partij, Een liberaal en geld zijn ondeelbaar.
 • JAN KENIS

  2 maanden geleden
  Dat probleem kan gemakkelijk worden opgelost met een festivaltaks.
 • Eric Aerts

  2 maanden geleden
  Terwijl wij als burgers nog maandelijks het loon van El Kaouakibi mogen betalen.Maar dat is niet zo erg zeker Maurits Vande Reyde? van welke partij was ze nu weer?
 • Raoul Rouma

  2 maanden geleden
  Excuseer, zijn het niet steeds de liberalen die met de subsidies staan te zwaaien? In Antwerpen althans we met de nodige gevolgen van dien. Maar indien iemand van hun partij is het zéér stil langs hun kant. Beste hou U daar misschien eerst mee bezig.
 • Jo demey

  2 maanden geleden
  Waarom heb je hier zo'n enorme belastingdruk, om de vriendjes enorme subsidies te geven.