Maurits Vande Reyde
Volledig scherm
PREMIUM
Maurits Vande Reyde © BELGA

Open Vld-parlementslid wil niet dat belastingbetaler dupe wordt van afgelasting festivals: “Kunnen organisatoren eigen reserves niet aanspreken? Of steun terugbetalen wanneer ze weer winst maken?”

Vlaams Parlementslid Maurits Vande Reyde (Open Vld) vindt dat de overheid grondig moet bekijken of festivalorganisatoren die nu plots annuleren de overheidssteun die ze kregen kunnen terugbetalen, al is het op termijn. Vande Reyde stelde zich van in het begin al serieuze vragen bij de voorschotregeling van de Vlaamse regering. “Die laat veel te veel ruimte aan organisatoren om te doen wat ze willen.” 

306 reacties

 • Ferdinand Nuyts

  1 jaar geleden
  Vlaams Parlementslid Maurits Vande Reyde (Open Vld), De juiste man in de verkeerde partij, Een liberaal en geld zijn ondeelbaar.
 • jan boden

  1 jaar geleden
  Dat probleem kan gemakkelijk worden opgelost met een festivaltaks.
 • Eric Aerts

  1 jaar geleden
  Terwijl wij als burgers nog maandelijks het loon van El Kaouakibi mogen betalen.Maar dat is niet zo erg zeker Maurits Vande Reyde? van welke partij was ze nu weer?
 • Raoul Rouma

  1 jaar geleden
  Excuseer, zijn het niet steeds de liberalen die met de subsidies staan te zwaaien? In Antwerpen althans we met de nodige gevolgen van dien. Maar indien iemand van hun partij is het zéér stil langs hun kant. Beste hou U daar misschien eerst mee bezig.
 • Jo Demey

  1 jaar geleden
  Waarom heb je hier zo'n enorme belastingdruk, om de vriendjes enorme subsidies te geven.
 1. Minister van Dierenwelzijn Weyts trekt erkenningen van kwekers in

  Minister van Dierenwel­zijn Weyts trekt erkennin­gen van kwekers in

  Vlaams minister van Dierenwelzijn Ben Weyts heeft de erkenning van drie handelskwekerijen en één hobbykweker ingetrokken. Het gaat om Falconsnest uit Genk, Watervogels Vekemans uit Duffel en Meerle Dogs en Puppy Paradise uit Meerle. Het wordt de eigenaars ook verboden de komende twee jaar een nieuwe erkenningsaanvraag in te dienen. “Wie dieren niet goed kan huisvesten of verzorgen, kan niet langer dieren houden”, zegt de N-VA-minister.