Een emotionele De Backer omhelsde Open Vld-voorzitter Gwendolyn Rutte bij zijn aankondiging dat hij uit de politiek stapt.
Volledig scherm
Een emotionele De Backer omhelsde Open Vld-voorzitter Gwendolyn Rutte bij zijn aankondiging dat hij uit de politiek stapt. © BELGA

Open Vld-minister Philippe De Backer stopt volledig met politiek en keert terug naar “eerste liefde”

Ontslagnemend federaal minister Philippe De Backer (Open Vld) stapt uit de politiek. Dat kondigde hij aan op een persconferentie van zijn partij. De Backer is geen lijsttrekker bij de verkiezingen van 26 mei en zal ook uit de Antwerpse gemeenteraad stappen. Wie dan wel federaal lijsttrekker wordt in Antwerpen, beslist de partij pas later.

48 reacties

 • Julien Cuypers

  3 jaar geleden
  Had dit nu iemand van NVA geweest hadden ze dit al in grote letters als toneel in de krant gezet. Nu het een andere partij is, wordt het door de kranten nog eens extra als emotioneel betiteld. Dit is nu de reden waarom ik mijn abonnement bij de krant heb opgezegd. Steeds dezelfde partijdige journalistiek!
 • Marc Persoons

  3 jaar geleden
  Begrijpelijke reactie van Philippe en getuigenis van zelfrespect als een voorzitter uw competenties in de weegschaal legt voor 'window dressing' en misprijzen. De voorzitter krijgt andermaal het deksel op de neus voor foute inschatting en strategie. Make your party smaller again !
 • johan vankeirs

  3 jaar geleden
  Wat een show hebben ze daar opgevoerd.In de politiek bestaan geen vrienden het is ieder voor zich.Het is een circus en wij zijn de lichtgelovige clowns.Tot in Mei!
 • gustaaf guldentops

  3 jaar geleden
  open en eerlijk,dat verstaat een politieker niet,sorry.
 • LUC HUON

  3 jaar geleden
  Met de gelijk man - vrouw regel bewijst de politiek zelf hoe weinig de inhoud telt enkel de verpakking is van belang en dat is beledigend voor beide geslachten. IK veronderstel dat ik me tot nader order tot twee mag beperken?
 1. VIDEO. Jan Peumans boos over lijstvorming N-VA Limburg, en dat laat hij duidelijk merken

  VIDEO. Jan Peumans boos over lijstvor­ming N-VA Limburg, en dat laat hij duidelijk merken

  N-VA Limburg heeft vandaag haar lijsttrekkers voor de verkiezingen van 26 mei officieel voorgesteld. Steven Vandeput trekt de Vlaamse lijst, terwijl Zuhal Demir lijsttrekker voor de Kamer is. N-VA heeft momenteel zowel in de Kamer als in het Vlaams parlement vijf zetels. De voorstelling van de kopposities werd echter overschaduwd door het vertrek van Vlaams parlementslid Grete Remen. Vlaams parlementsvoorzitter en lijstduwer Jan Peumans toonde zich op de persconferentie not amused.
 2. Passie, liefde en (v)echtscheidingen: deze series over het huwelijk zijn het streamen waard
  Streamz

  Passie, liefde en (v)echtscheidingen: deze series over het huwelijk zijn het streamen waard

  Sinds maandag 13 september kan je op Streamz terecht voor een stevige portie huwelijksdrama met wekelijks een nieuwe aflevering van ‘Scenes from a Marriage’, een moderne remake van Ingmar Bergmans tijdloze ‘Scener ur ett äktenskap’. Liefde, passie, seks, (v)echtscheidingen en verzoeningen laten niemand onberoerd, en dus vullen wij deze week onze Kijkgids aan met onze favoriete series en films over het huwelijk. Van hartzeer in ‘Marriage Story’ (Netflix) en wraaklustige vrouwen in ‘Why Women Kill’ (Streamz) tot een uitgeblust seksleven in ‘Wanderlust’ (Netflix) en een polyamoreus experiment in ‘You Me Her’ (Netflix).