Photo News
Volledig scherm
© Photo News

Open Vld kiest nog niet en pareert kritiek CD&V en N-VA: “We bepalen zelf wel wat we goed vinden”

Open Vld zal zelf op basis van de inhoud bepalen welke richting ze inslaat. Dat heeft voorzitster Gwendolyn Rutten deze middag verklaard na afloop van het partijbureau. Over welke richting dat wordt - paars-geel of paars-groen - werden geen uitspraken gedaan: informateur Paul Magnette moet pas over een week terug naar de koning, een keuze maakt Open Vld op dit moment dan ook niet.  

514 reacties

 • Leo Duym

  1 jaar geleden
  @Jan Boden, dat uiteenvallen staat N-VA ook te wachten: uiteenvallen in een zwart-geel blok en een tricolore zwart-geel-rood blok. In tegenstelling tot een gesplitste Overbodige-VLD zullen de gesplitste N-VA blokken (strekking De Wever versus strekking Francken) de kiesdrempel halen.
 • Chris Devlaeminck

  1 jaar geleden
  Waarom gaat het er altijd over dat de N-VA 'niet wil'? Als Groen, sp.a, VLD en CD&V wel willen met de N-VA dan kunnen ze een federale meerderheid vormen met de MR. Een meerderheid aan beide kanten hoeft niet. Een paars-groene regering met de PS heeft die ook niet. Er zijn er dus nog die 'niet willen'. Sommige partijen hebben dus het recht niet te willen en moeten niets toegeven, maar N-VA zal aan de kant gezet worden als ze hun programma niet volledig verloochenen.
 • Leo Duym

  1 jaar geleden
  Ik moet Geens (de slechtste CD&V minister ooit) gelijk geven als hij zegt: “Wat ik niet begrijp is dat men De Wever niet de kans geeft om te bewijzen dat hij niet wil als men denkt dat hij niet wil. Voor ons kan paars-groen enkel als de N-VA uitdrukkelijk niet wil." – Inderdaad, laat tweezak De Wever uitdrukkelijke keuzes maken, wat meteen zijn politiek doodsvonnis inluidt en het begin is van een N-VA splitsing (wat hijzelf ook wel weet).
 • Leo Duym

  1 jaar geleden
  @Eddie Van Riel, prent het voor eens en altijd in je hoofd: N-VA zal NOOIT samengaan met het VB. De Wever valt nog liever dood dan ook maar één vinger van het VB aan te nemen. Zijn persoonlijke VB-haat is onpeilbaar diep. Het VB is de moordenaar van zijn grote droom om de keizer Augustus van België te worden. Met Francken dan? Dat kan, maar niet zonder dat N-VA uiteenvalt in twee partijen, de De Wever getrouwen en een rechts blok. De Wever weet dat zijn kans verkeken is.
 • Paul Herbots

  1 jaar geleden
  Dat de mensen maar eens luisteren naar de commentaren in hun omgeving, iedereen zegt schandalig van open vld. De volgende verkiezingen worden ze helemaal weggevaagd.
 1. "Shame on you", voetbalsupporters uiten ongenoegen over Super League
  Play

  "Shame on you", voetbalsup­por­ters uiten ongenoegen over Super League

 2. Jake in tranen na bewegende foto van zijn overleden vrouw
  Play

  Jake in tranen na bewegende foto van zijn overleden vrouw