Het voorstel van minister van Justitie van Koen Geens om de overbevolking in de gevangenissen aan te pakken valt niet overal in goede aarde.
Volledig scherm
Het voorstel van minister van Justitie van Koen Geens om de overbevolking in de gevangenissen aan te pakken valt niet overal in goede aarde. © BELGA

Open Vld: "Geens neemt onverantwoorde risico's met verlengd penitentiair verlof"

BinnenlandOpen Vld opent de aanval op een maatregel van minister van Justitie Koen Geens om de overbevolking in de gevangenissen aan te pakken, met name door bepaalde gevangenen afwisselend een week in de cel en een week thuis te laten verblijven. Liberaal Kamerlid Carina Van Cauter vindt dat Geens "onverantwoorde risico's" neemt. In de eerste drie maanden hebben 23 gedetineerden hun voorwaarden geschonden.

21 reacties

 • Freddy van Puymbrouck

  5 jaar geleden
  Geens is het perfecte voorbeeld van een politicus, totaal ongeschikt voor de functie die hij moet invullen.Maar het moet allemaal kunnen want het is politiek en daar is zowat alles mogelijk tot in het absurde toe.
 • Paul De Clercq

  5 jaar geleden
  Die Geens had beter pastoor geweest dan minister
 • Frank Van den Bulck

  5 jaar geleden
  Die vent is een totale wereldvreemde idioot !!!
 • Anoniem

  5 jaar geleden
  VLD moest dringend nog eens van zich laten horen ! Eerst schofferen ze CD&V door Geens aan te vallen en dan NVA door De Wever aan te vallen met de kernuitstap. Hun eigen coalitiepartners ! En ze zijn al afgezakt tot een tweederangspartijtje van 2 man en een paardekop ! Het verstand bij Rutten ziet diep verscholen, denk ik.
 • Gerard Braeckmans

  5 jaar geleden
  Hij doet er alles aan om plaats te maken in de gevangenis, dat is alles. Al moet hij criminelen loslaten. Die man is het noorden kwijt. Als iemand de prijs moest krijgen van de meest Bekakte Vlaming is hij het wel.