Gwendolyn Rutten en Bart De Wever bij de voorstelling van de Vlaamse regering.
Volledig scherm
Gwendolyn Rutten en Bart De Wever bij de voorstelling van de Vlaamse regering. © Photo News

Open Vld en N-VA voluit in de clinch op Twitter: “Beneden alle peil”

Het zit er bovenarms op tussen N-VA en Open Vld. De twee partijen - die allebei deel uitmaken van de Vlaamse regering - halen in enkele filmpjes op sociale media fel uit naar elkaar. N-VA zette beelden van een interview met Open Vld-voorzitster Gwendolyn Rutten in ‘Terzake’ tegenover eerdere uitspraken van de politica over de federalisering van België. Open Vld vuurde terug met een filmpje waarin de ‘woorden’ en de ‘daden’ van N-VA met elkaar worden vergeleken. 

205 reacties

 • Jens van den Broeck

  1 jaar geleden
  Die vergelijking van Open Vld is pas echt gedurfd. De "woorden" van N-VA horen ook effectief bij hun "daden", het is Open Vld die persé Marrakesh-pacten gaat stemmen en confederalisme blokkeert. Daar is N-VA toch niet schuldig aan??
 • Jan Willems

  1 jaar geleden
  Serieus mensen... wie wil er nog stemmen op die bende graaiers?? BDW is de grootste huichelaar die er is en lacht de werkmens al jaren uit, vld net hetzelfde.. VB of pvda.. verandering.. de rest wens ik 5% toe bij de volgende verkiezingen. Liefst nog pvda... Halveer de graaiers en hun lonen/voordelen en we gaan zowaar nog welvarend worden. Andere optie is binnenkort gaan werken voor €5/uur.
 • Anna Pauels

  1 jaar geleden
  Zolang de Vlamingen braaf alles betaalden en vooral niks durfden zeggen was er geen openlijke ambras, sinds eindelijk een partij (N-VA ) het opneemt voor Vlaanderen zit het ertegen. De Franstaligen hebben altijd hun zin gedaan en leggen zich niet zomaar neer bij een eerlijkere verdeling. Goed N-VA doe zo voort, neem het op voor Vlaanderen, rutten verkoopt haar eigen moeder voor een postje=onbetrouwbaar
 • Wilfried Vanden Berg

  1 jaar geleden
  Blijven liegen Mevr Rutten , blijven liegen . De PS heeft je een goed betaalde post belooft , en nu ga je Vlaanderen verkopen Mevr Rutten . OVLD kent blijkbaar geen enkele vorm van schaamte .
 • Tom Faes

  1 jaar geleden
  Sinds wanneer zijn de ruzies tussen de politieke partijen begonnen? Dat is duidelijk sinds nva op de proppen is gekomen want de leuze van nva is "verdeel en heers" en maak zoveel mogelijk ambras.
 1. Nationaal rouwmoment legt leven in Engeland een minuut lang (letterlijk) stil
  Play

  Nationaal rouwmoment legt leven in Engeland een minuut lang (letterlijk) stil

 2. Zijn er ook versoepelingen voor kinderen mogelijk? Benjamin Dalle: "Het advies blijft: één hobby per kind"
  Play

  Zijn er ook versoepe­lin­gen voor kinderen mogelijk? Benjamin Dalle: "Het advies blijft: één hobby per kind"