Archiefbeeld van vicepremier Alexander de Croo (Open Vld).
Volledig scherm
Archiefbeeld van vicepremier Alexander de Croo (Open Vld). © BELGA

Open Vld blijft aandringen op debat over strafuitvoering

Open Vld vindt het "essentieel" dat er binnen de regering een debat komt over vervroegde invrijheidsstelling en penitentiaire verloven. Dat zei Open Vld-vicepremier Alexander De Croo vandaag op VTM NIEUWS.

13 reacties

 • Bob Boomer

  3 jaar geleden
  Debateren en debateren dient enkel om te verbergen dat er zowat op elk vlak tekorten zijn. De politiek lost niks op, ze verschuift enkel de centen. Hier een tekort verminderen om er ergens anders een tekort te vergroten. Zelfs nieuwe tekorten creëren hoort tot de mogelijkheid. Ver gezocht ? Neen, kijk naar onze staatsschuld die per seconde toeneemt ! Debateren hé mr. De Croo.
 • Gino Denil

  3 jaar geleden
  Dat zijn zinloze discussies. Vervroegde vrijlating en penitentiair verlof zijn nuttige middelen om het re-integratieproces te bevorderen. Bovendien houden rechters rekening met de vervroegde vrijlating bij het uitspreken van een straf. Het zou beter zijn om het strafrecht eens te herbekijken. En eens te evalueren of bepaalde soorten misdrijven geen zwaardere minimum straffen moeten krijgen.
 • Paul Boutsen

  3 jaar geleden
  In de plaats van al dat geld aan terug gekeerde massamoordenaars uit Syrië te geven onder de vorm van sociale woningen en uitkeringen, bouw er gevangenissen mee en sluit criminelen op voor in vaste tarieven vastgelegde straffen uitgesproken door niet politiek benoemde rechters. De fetisch van Geens om onder de 10.000 gevangen te blijven heeft al genoeg leed en mensenlevens gekost.
 • pietertje Kamp

  3 jaar geleden
  zware straffen is uitzitten tot het einde. desnoods maak een regeling met noord korea ipv nederland, goedkoper en rechtvaardiger !!
 • joseph verbeke

  3 jaar geleden
  Gino Denil:Dan is Marc Verwilghen wel een uitzondering geweest had Kareltje de loge man hem niet budgettair gedwarsboomd in zijn functie!By the way ,hoor je nog iets van Marc?Van Kareltje wel hé!
 1. Nationaal rouwmoment legt leven in Engeland een minuut lang (letterlijk) stil
  Play

  Nationaal rouwmoment legt leven in Engeland een minuut lang (letterlijk) stil

 2. Zijn er ook versoepelingen voor kinderen mogelijk? Benjamin Dalle: "Het advies blijft: één hobby per kind"
  Play

  Zijn er ook versoepe­lin­gen voor kinderen mogelijk? Benjamin Dalle: "Het advies blijft: één hobby per kind"